Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 8 ianuarie 2017

Minciuna are picioare scurte

...
Atunci când vorbește lăudându-se că a montat femela sa la Dino vom Wienerwald și apoi generația următoare la Brissili abc Public fiul lui Baron Bryan vom Harro's Berg recunoaște că a adus și el DCM-ul în România prin import "Forello Frankenstaino". Recunoaște pentru că e clar ca lumina zilei pentru cine știe să citească un pedigree și are noțiuni elementare de genetică că așa a făcut. Că recunoaște e bine. Eu asta am dorit mereu. Să nu spun eu ce au făcut înmulțitorii de dobermani de au dus rasa în situația de extincție, să spună singuri.

Dar omul mai recunoaște și altceva. Recunoaște că are grave caranțe de comportament (ca să nu spun altfel) atunci când participând direct la dezastrul rasei are tupeul să se ia de alți înmulțitori că au stricat  sănătatea mortăciunilor pe care singur le-a adus pe lume cu astfel de monte criminale.

M-am liniștit însă când am auzit din gura lui că niște pappițoi au decis în ring că mortăciunile lui sunt bune. Sunt bune de ce? De făcut bani vânzând fraierilor puii? Doar de asta sunt bune că ... de când și unde apreciază pappițoii în ring sănătatea genetică? Păi daca o apreciau corect științific unde ajungeau? Mai existau șmenarii ăștia puși pe făcut bani din înmulțirea și vinderea unor câini absolut necorespunzători din punct de vedere genetic? Și dacă nu mai existau șmenarii care să ne vândă nouă iubitorilor de dobermani ghioarle bolnave genetic mai existau pappițoii? Dar presedinții de cluburi, asociații canine, ... oficiali mai existau? Dar sistemul chinologic mai exista? ... Fără banii celor trași pe sfoară se ducea de-a dura la vale tot sistemul chinologic.