Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 5 ianuarie 2017

POR-carii estice

...
Cine înmulțește dobermani este responsabil privind calitatea puilor pe care-i aduce pe lume. Răspunde de materialul genetic utilizat. Donează sau vinde mortăciuni ani de zile iar acum când nu se mai poate ascunde dezastrul rasei și îi mor dobermanii pe capete țipă ca din gură de șarpe că alții sunt vinovați. După ce a contribuit direct sau indirect la dezastul rasei înmulțind și făcand reclamă unor dobermani absolut necorespunzători ca sănătate genetică acum zice ca n-a știut cât sunt de bolnavi și alții sunt de vină, dar continuă și azi la fel ca și până acum făcand reclamă altor dobermani la fel de necorespunzători ca sănătate genetică ca și ceilalți de până acum. 

De fapt toți înmulțitorii din est s-au adapat la morișca de făcut bani a vestului. Au început modest vânzând cu doi bani un pui de doberman dar au visat la sutele sau chiar miile de euro cu cât se vindea un pui de doberman în vest. Au visat și au încercat să-și împlinească visul cumpărând femele din vest și/sau montând la masculii vestului, adică au apelat la dobermanii celebri din vest. Cum celebritatea n-a avut niciodată de a face cu sănătatea genetică a rasei ci doar cu relațiile și banii crescătorilor necesare pentru a obține trofeele cele mai importante s-a ajuns să se înmulțească în mod extrem de mult celebrități bolnave genetic. Treptat, treptat bagajul genetic a fost compromis ajungându-se astăzi ca rasa să intre în exticție. Acum esticii își plâng de milă căutând responsabili pentru dezastrul rasei în vest ca și cum nu ei sunt cei care au girat și sponsorizat vestul cumpărându-le femelele și montand la dobermanii și unii și alții total necorespunzători din punct de vedere al sănătatii genetice. Și uite așa în goana dupa bani s-a ajuns la POR-cării peste tot, fundatură din care nu se mai poate ieși.