Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 11 ianuarie 2017

"20 years ago I used same startegy with Dino V Wienerwald and Brissili , son of Baron Bryan !"

...
zice și primește răspuns:
"most of all the dogs you mention are the cause of the present situaton of the Dobermann - and YOU support that - YOU support the decline of the breed by your preferences, and this I can prove through all the desaster combinations containing severe healh problems like DCM, Cancer, Wobblers and a lor more."
Așa este. Câinii pe care-i tot dă exemplu pozitiv sunt plini de tare genetice de sănătate și au contribuit și ei alături de ceilalți dobermani importați la dezastrul rasei doberman în România.
De unsprezece ani spun asta.
Acuză pe unii că au procedat greșit,  dar el prin montele făcute este la fel de vinovat ca ceilalți înmulțitori români și continuă neabătut să-și desăvârșească opera de distrugere a rasei manipulând cu minciuni habarnamiștii.
De fapt el utilizează în scop personal o adevarată nenorocire. Profita de dezastrul rasei doberman la care a participat și participă cu sârg ca să-și tragă spuza pe turta proprie. 

PS:Cine face lobby pentru Pride of Russia Altay trebuie să fie or habarnamist, ori dus cu capul, ori escroc. Nu mă credeți luați de aici o analiza privind acest mascul: Pride of Russia Altay