Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 12 ianuarie 2017

Rasa doberman nu mai există

...
"the shown dogs in the photos are not Dobermann - they are mutations of unwarented outcrosses"

Exact asta spun și eu de ani de zile. Spun că ni se vând ghioarle cu pedigree pe post de dobermani. Mai clar ni se vând ne-dobermani. Poftim o nouă dovadă oferită chiar de un înmulțitor de dobermani. Asta ca să vedeți ce înseamnă când spun că eu lucrez doar cu materialul clientului. Că eu consemnez doar ceea ce declară înmulțitorii că se intampla in lumea lor.

Eu văd campioni care doar aduc a dobermani. Văd de unsperezece ani asta, văd peste tot cu ochii mei abaterile de la standardul rasei ale campionilor naționali și internaționali. Vad că acești evident ne-dobermani au cică originea de rasă pură dacă ne uitam pe pedigree eliberate în România de COR instituție patronată de AChR. Văd apoi că acești campioni sunt înmulțiți extrem de mult transmițând abaterile față de standardul rasei descendenților. Văd toate astea și citesc cum spun înmulțitorii că se ajunge la declararea ca dobermani a ghioarelor (adică a ne-dobermanilor) și apoi cum devin aceste ghioarle campioni. Citesc că pedigreele se eliberează de COR fără verificare doar pe baza declarației înmulțitorului, iar trofeele luate (adică titlurile de campioni) se cumpără sau se procură prin relațiile pe care le are înmulțitorul în lumea chinologică.

Văd deci cu ochii mei efectele, adică outcrossul nedeclarat și citesc cum spun înmulțitorii că s-a ajuns aici, adică la dispariția practică a rasei doberman. S-a ajuns în România cu sprijin instituțional AChR (carte de origine, arbitri, regulamente, cumetrii, ...). Deci s-o lasăm baltă că nu știu ce înmulțitori mici sau mari sunt de vină. Vina este deja instituționalizată și de ea beneficiaza toți cei care înmulțesc ghioarle pe post de dobermani si care știu bine ce se întâmplă dar profită vănzand cu sute de euro pui de ghioarlă și merg mai departe cu distrugerea rasei.