Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 12 decembrie 2016

"Learning is not an event


Knowledge cannot be gained through a single event; in fact, it is the result of a continuous process of learning..."
zice un absolvent de facultate care a șters ani de zile la cur câinii lui dragomir. Respectivul prezintă citatul de sus ca o revelație pe care a avut-o la zicerea unui "mare înțelept" din lumea lor, a câinarilor. Deci "MăDoareInBașcheți" că de el e vorba n-a aflat asta în cei 17 ani de studii. N-a aflat asta cu toate că i-a fost predată și repetată anual de pedagogii lui. Vai mama lui de absolvent de facultate care cască ochii ca vițelul la poarta nouă a "înțelpților" rânitori la cur de câine. Când eu spuneam odată că înmulțitorii ăștia de mortăciuni pe post de dobermani au o dilema și în fața semaforului întrebându-se pe ce culoare trebuie să treacă ziceați că exagerez. Păi dacă ăla mai cu școală dintre ei are astfel de revelații la batrânețe stârnite chiar de adevărurile elementare vă dați seama în ce beznă a minții orbecăie ceilalți?

Da, învațarea are caracter continuu.
Acesta este un principiu predat în timpul primilor ani de școală și repetat continuu în procesul de educație. Socrate spunea înainte de a muri ceva care evident părea la prima vedere un parodox: "știu că nu știu nimic". Părea un paradox pentru că era greu de înțeles cum un mare învațat al vremii sale declara înainte de a muri că este conștient că nu știe nimic. De asta școala în esența ei te învață să înveți și te învață că nu vei termina să înveți decât pe patul de moarte. Dacă nu ți-ai însușit asta și nu procedezi așa tot restul vieții tale  indiferent de nivelul calificării dobândite în școală rămâi ca "MăDoareInBașcheți" un simplu posesor de diplomă cu care te poți șterge la cur și care se va minuna că de exemplu ușa se dechide atunci când apeși pe clanță.