Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 9 decembrie 2016

Dacă testele genetice pot salva rasa doberman


atunci vor aranja testele.
De ce spun asta?
In primul rând pentru că ei aranjeaza tot și recunosc asta. Aranjează originea dobermanilor și apoi aranjeaza în expoziții valoarea câinilor înmulțiți. Aranjează ca să vândă cât mai scump puii de doberman. 
Dacă la un moment dat cineva cu o baghetă fermecată ar face hocus pocus și ar impune drept criteriu de valoare ceea ce scrie în testele genetice de ce oare n-ar trece să le aranjeze și pe acestea? Cine să-i împiedice? Caracterul e exclus să-i împiedice pentru că ei au fost selecționați ca înmulțitori tocmai pe baza lipsei de caracter. Dacă apărea unul care se încurca cu principii morale îl luau ei cu pietre și cu capete în gură. Să-i împiedice șefii lor? Aiurea, șefii lor sunt tot dintre ei aleși. Să-i împiedicam noi cumpărătorii ne cumpârându-le mortăciunile? Aiurea din nou. 95% dintre potențialii cumpărători habar n-au să-și utilizeze materia cenușie iar de citit nu citesc că dăunează la sănătate.
Așa că ... rămâne cum am stabilit, vor aranja testele ca să vândă.