Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 14 decembrie 2016

Ar fi vrut ei


"Doar varga iosif e de vină că rasa doberman este intrată în extincție și doar pe el trebuie să-l cerți."
La nivelul ăsta mi se cerea să rămân cu analiza mea. Este că-i nostim. Erau chiar indignați înmulțitorii de mortăciuni pe post de dobermani grupați în DCR. Indignați că nu vreau să mă iau exclusiv de muncitorul din Arad care a vrut și el să facă un ban înmulțindu-și femela din ogradă (fiică a lui Focus Icarus mort de DCM) care luase un excelent la Pezzano cu masculul Davor Zamolxis vicecampion european de juniori (mort și el tot de DCM). Să-l iau la rost doar pe varga iosif care mi-a vândut un doberman din acest cuib și care doberman a murit de aceeași boală ca tatăl lui si ca bunicul lui la nici 3 ani. Să nu cumva să mă uit mai atent și să descoper că în întregime chinologia românească și nu numai este un kaka maka croit special pentru ca înmulțitorii să dea țepe cu câini bolnavi genetic. Să nu văd adevărații vinovați de dezastrul rasei doberman. Să nu analizez de exemplu rolul lui dragomir, majoros, hoffmann-catanescu, buzatu, spaller, tarță, ... Adica să nu-mi bag nasul taman acolo unde chiar s-au pus bazele dezastrului rasei la noi în România.  Să-l iau pe el la rost pe varga iosif și să mă opresc aici.
Ar fi vrut ei.

PS: Nostim este cum se vorbește acum de exemplu despre dobermanii GTP. Se dau exemple cu nume si porenume a acestor dobermani care au murit tineri de boli genetice grave. Dobermanii unei canise înființată de o profesoară de română abia acum câțiva ani și care a apelat la ceea ce putea apela ea adică la bagajul genetic prost pe care l-a avut la dispoziție la apariția canisei ei, dar nu se vorbește de exemplu despre rolul covârșitor al medicului veterinar dragomir  care cu ale lui mortăciuni pe post de post de dobermani este inițiatorul dezastrului dobermanistic românesc. Asta ar fi cu adevărat interesant de analizat, interesant, edificator și salvator poate pentru viitorul rasei. Cum interesant ar fi să aflăm de la cei din interiorul sistemului cine l-a promovat pe dragomir și canisa lui și de ce a făcut-o. De ce a fost scos apoi în față la conducerea DCR în locul lui dragomir  un habarnamist ca majoros? ... Amănuntele astea de culise au stat la baza răului și despre ele trebuie vorbit dacă se dorește schimbare. Ce să facem cu listele de dobermani morți tineri? Liste absolut incomplete și bine filtrate pe baza intereselor de moment ale celor care le publică cu repetiție? Asta nu-i adevăr care să salveze rasa, asta-i manipulare pentru continuarea dezastrului rasei doberman.