Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 15 decembrie 2016

O să discutam asta cu nume și prenume


zice unul. 
Nu o să discute cu nume și prenume pentru ca acel care zice asta e laș. Ce dracu bagă în discuție cu nume și prenume dobermanii noilor veniți in dobermanistică care vor să faca și ei un ban?
Ce d-aia este rasa pe ducă?
Nu-i pe ducă rasa datorita trăgătorilor de sfori din dobermanistica românescă și nu numai? Trăgătorii de sfori care au dat și dau trendul cu mortăciuni bolnave genetic pe post de dobermani. Trend pe care dacă nu-l respecți ca înmulțitor te ard în expoziții pappițoii naționali și internaționali de nu te vezi. De unde celebritate și drept de montă pentru dobermanii tăi ca să le vinzi puii daca nu ești în trendul criminal impus de ei ca să obții trofee? Dacă nu înmulțești mortăciunile lor esti ... out. Intreg sistemul chinologic românesc și nu numai ți-l pui în cap dacă ieși din trend.
Aici e buba. Sus în varful ierarhiei dobermaniostice în special și chinologice în general este răul. Infecția asta dacă vrem sa nu ajungă la cangrenă trebuie tratată cu numele și prenumele celor care au avut și au acces la pârgiile cu ajutorul cărora s-a impus prin regulamnete și practici un trend profund defectuos care iată a dus rasa doberman în pragul extincției. De aia trebuie lucrat public cu numele și prenumele președintilor de cluburi și asociații canine, cu membri lor din conducere, cu oficiali, arbitri, prezenți si trecuți, cu oamenii lor care le-au cântat în strună.