Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 29 octombrie 2016

Avi Marshak reșapat de conducerea DCR-ului


Acum mai bine de zece ani după expoziția din Ploiești din iunie 2006 csaba andrei majoros zicea public: "mi-a zis mie cristi că Avi Marshak s-a ramolit".
Chestia cu ramolismentul lui Avi Marshak plecase de la cristi care fusese enervat la culme că Avi Marshak nu înțelesese semnele pe care le făcea el și tehnicianul lui și nu depunctase un câine care nu era a lor și nici a prietenilor lor. In bună practică chinologică romanească orice câine este liber să fie prezentat în ring iar stăpânul lui să plătească taxa de arbitrare în schimb trofeele merg doar la cine trebuie.
Asta acum zece ani pentru că Avi Marshak le stricase monopolul promovării propriilor dobermani. Acum când după zece ani de strădanii deșarte csaba andrei majoros, cristi și prietenii lor români au constatat că la rândul lor nu pot sparge monopolul promovării dobermanilor la nivel de IDC, monopol deținut de Wiblihauser, Pezzano și prietenii lor l-au dat la reșapat imediat pe Avi Marshak. Avi Marshak care cârtește și el că nu poate sparge monopolul arbitrarii dobermanilor la IDC a devenit dintr-o dată un "bun de prieten" cu care să defileze la braț.
Niște indivizii fără pic de respect de sine.
Unde au scuipat ieri vin și ling azi.
Exact ce vă spuneam eu: problema dobermanului românesc este problemă de caracter a celor care înmulțesc dobermani.
Ce pretenții să ai privind rasa doberman de la niște indivizi care pentru banii obținuți din vânzarea de pui de dobermani sunt în stare la nevoie să se târască ca râmele?