Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 27 octombrie 2016

Minciuna are picioare scurte

...
Eu am atras atenția încă de acum zece ani că înmulțitorii de dobermani utilizează la monte bombe genetice și că la un moment dat totul se va întoarce împotriva lor mai ales pentru că dau asigurări privind sănătatea genetică a puilor vânduți. Omul ia câinele dă o groază de bani pe el pentru că i se vântură în față de către înmulțitor dovezi mincinoase cât e de grozav animalul iar puțin mai târziu îi moare subit sau schilodește. Si cum sunt și oameni care-și cunosc drepturile atunci când plătesc pentru o marfă care li se vinde cu defecte ascunse în mod intenționat apare o problema serioasă.
Corect era ca înmulțitorul să precizeze că sunt boli genetice puternic fixate în genomul rasei doberman și că acela care cumpără doberman se poate trezi foarte probabil cu câinele încă tânăr mort sau invalid.
Nici măcar prezumția că nu aveau de unde să știe asta nu ține pentru că ei ascund morții tineri sau atribuie decesul acestora unor cauze naturale și ponegresc public pentru discreditare pe cei care atrag atenția că rasa doberman a fost terminată de ei.