Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 5 iulie 2016

Maxim di Altobello

...
Eu am preluat o știre de pe net : Maxim di Altobello a murit otrăvit.
Sunt unii care zic că otrăvirea prezentată drept cauză a decesului unui mascul intens utilizat la monte este praf în ochi ca să nu se aducă deservicii celor care înmulțesc acum descendenții lui:
Habar n-am din alte surse dacă Maxim a murit și dacă a murit atunci cauza decesului este otrăvirea. Pot spune că nici măcar 1% din dobermani morți de DCM nu sunt declarați și că analizându-i pedigree-ul avea șanse maxime de a muri de DCM și de a transmite boala asta și puilor lui.Eu personal nu l-aș fi înmulțit.
Numai că stăpânul și proprietarul canisei di Altobello nu-i ca mine. La el dragostea de câini trece prin stomac. El trăiește din genitale de dobermani. Așa că frumușel fiind Maxim, tare-n stăpân și sănătatea genetică necontând în niciun fel la promovarea câinilor în expoziții i s-au procurat toate cele necesare cu care să ia ochii și banii amatorilor de monte. Toate cele necesare la un mascul utilizat la monte înseamnă titluri multe și grele:
International Champion World Winner - World Dog Show 2012Pietro Caliandro Winner 2011AIAD Champion 2010Vice World Winner - World Dog Show 2009Junior World Winner - World Dog Show 2008Euro-Asia ChampionChampion of SerbiaChampion of LuxembourgChampion of RussiaChampion of MontenegroChampion of BulgariaChampion of SloveniaChampion of MoldaviaChampion of MacedoniaRKF ChampionBalkan ChampionAdriatic ChampionSerbian Club Winner 2009 , 2010 , 2011Greek Club Winner 2010 , 2011Hungarian Club Winner 2010Croatian Club Winner 2010Russian Club Winner 2011Luxembourg Club Winner 2010Bulgarian Club Winner 2010Italian Trofeo Caliandro Winner 2011Montenegro Club Winner 2011Car Konstantin Club Winner 2010Junior World Champion & Junior Best of Breed 2009

Acum cu un așa ambalaj strălucitor obținut cu ajutorul regulamentelor expoziționale canine aiurea concepute doar pentru a face bani și în niciun caz din dragoste de câini și respect față de viitorul lor cum să nu se înghesuie ca la pomul lăudat înmulțitorii mici și mari cu femelele lor? Li s-au bulbucat ochii de pofta de a se înrudi cu titlurile lui Maxim. In practică deci au dat năvală, au plătit mult pentru o montă la Maxim, dar au luat și bani mulți pe puii rezultați.
Si uite așa cu ajutorul asociațiilor canine organizatoare de expoziții, a arbitrilor și a regulamentelor de la un DCM-ist ca Maxim care n-a fost exclus de la montă s-a ajuns la zeci, sute de DCM-iști. Și toate astea din cauza unui sistem chinologic construit pentru doar pentru a aduce bani membrilor și nu din dragoste de animal sau pentru ameliorarea raselor canine.  

Ce este însă inacceptabil este că la un așa genocid făcut de înmulțitori printre câinii de rasa, genocid pentru bani, bani și iarăși bani  nimeni nu este tras la răspundere iar la noi în Romania culmea culmilor banii ăștia nu apar în scripte. Se dau și se bagă în buzunar la colț de stradă sute de euro pentru un pui de doberman. Nu se dau chitanțe, nu se ia TVA, nu se plătește impozit. O armată întreagă de indivizi și individe de o mitocănie și o agresivitate extremă sunt premiați de statul român care-i scutește astfel de orice obligație și asta drept mulțumire pentru că-și bat joc de rasele canine și de noi cei care iubim câinii și le plătim și chiloții de pe ei pentru mortăciuni pe post de dobermani.