Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 6 iulie 2016

Intoarcerea ca la Ploiești

...

"for this female I know oly one male capable to deserve her genetic he have same combination between working and Eastern , , " 
Eu am șters intenționat numele femelei și numele masculului recomandat de autorul citatului prezentat de mine. Am făcut asta pentru a nu participa pe blogul meu la reclamă mincinoasă pentru că tot DCM-iști Chico și Odin v. Forell sunt printre ancestorii masculului.
De unsprezece ani omul ăsta nu se oprește să facă recomandări dezastruoase. Habar n-are de nimic, dar recomandă. Face în schimb servicii de reclamă mincinoasă pentru diverși înmulțitori. Azi pentru unul mâine pentru altul ca un adevarat agent de marketing mincinos iar după ce recomandările lui se dovedesc în practică extrem de proaste (normal pentru că e o varză în capul lui) o întoarce ca la Ploiești zicând că ... "n-am știut atunci când am recomandat".