Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 2 iunie 2016

Testele ajută la DCM ca frecția la piciorul de lemn

...
Șmenarii ăștia de căcat care-și zic crescători de dobermani grupați sau nu în DCR știu asta. Laboratorul care face testul genetic atrage atenția că negativ nu înseamnă ca dobermanul nu va face DCM și nu-l va transmite urmașilor. Explică foarte clar laboratorul, clar pe înțelesul tuturor că DCM-ul este poligenetic și că la ora actuală nu se cunosc toate genele mutante. Realitatea arată clar și ea că dobermanii cu teste OK mor bine mersi de DCM. De ani de zile le atrag atenția să nu se mai ia după teste ci doar după ancestori și genetică. De ani de zile le cer și pentru asta mă înjură, mă amenință, mă denigrează și mă hărțuiesc pe mine și familia mea, dar continuă sa înmulțească pe bani mortăciuni. Au ajuns astfel ca 67% din dobermanii lor sa moară tineri de DCM.
Acum o nesimțită mă citește și reproduce și ea filmul pus de mine (ca avertisment pentru ce se întâmplă când se montează dobermani cu probleme genetice) cu puiuța moartă subit de DCM și ne recomandă să facem teste dobermanilor. Și ce să facem cu testele nesimțito când și tu ai băgat moartea în dobermani înmulțind pentru bani fără să-ți pese DCM-iștii intre ei? Să ni le băgam în cur poate, că de altceva nu sunt bune nesimțiților.
Luați banii oamenilor pe care-i aburiți cu trofee luate pe relații sau cumpărate, luați deci bani pentru niște rebuturi de dobermani  după care pe păgubiții voștri îi terfeliți că nu se ocupă cum trebuie de mortăciunile cu care i-ați procopsit și mai aveți și tupeul să le mai trasați sarcini. Sarcini pe banii lor, care bani la fel cu banii pentru pui tot în sistemul chinologic din care faceți și voi parte se vor duce și se vor duce tot degeaba.

Cei ce nu știți încă rețineți testele de sănătate ajută la DCM ca frecția la piciorul de lemn.