Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 4 iunie 2016

Rolul leorbăului

...
Incidența DCM-ului este "over 50%" cum zice leorbăul?
Da, este "peste 50%". Ce nu spune însă leorbăul este că incidența DCM-ului la dobermani a devenit de "peste 50%" acum zece ani. Azi în 2016 este peste 65%. Și a ajuns în zece ani de la peste 50% la peste 65% prin contribuția tuturor înmulțitorilor români în frunte cu csaba andrei majoros cel care nega acum zece ani că DCM-ul este o problemă la dobermani și dirija corul derbedeilor DCR împotriva celor care avertizam asupra pericolelor. 
Adevărul este că atunci când leorbăul zice că incidența DCM-ului este azi de doar peste 50% nu minte de-a dreptul ci doar manipulează lucrând cu fragmente de adevăr care tot minciuni se numesc. La fel cum nu minte de-a dreptul nici atunci când spune că el n-are o contribuție tot atât de mare la dezastrul rasei cum are de exemplu cristian dragomir care a făcut o puzderie de cuiburi. Din punctul ăsta de vedere are dreptate, dar și aici lucrează cu jumătate de adevăr deci manipulează și să vedeți de ce. cristian dragomir tace și face, adică înmulțește bombele genetice ca mitraliera iar produșii îi răspândește într-o mulțime de alte canise satelit amplificând în felul ăsta dezastrul. El, leorbăul înmulțește la fel bombe genetice ca dragomir numai că o face mai rar, nu are atât de multe canise satelit cărora să le paseze produșii și care să amplifice dezastrul, în schimb are un merit indiscutabil în ceea ce privește dezastrul rasei.
Un merit la dezastrul rasei care cred eu că-l face cu mult mai important decât este dragomir. Un merit care se bazează pe capacitatea și dispoziția lui formidabilă de-a dreptul la leorbăială. Calități pentru care este utilizat cu mare succes de colegii lui înmulțitori de dobermani. Si meritul ăsta a lui constă în faptul că aberează și este susținut să abereze pentru că astfel face în mod copleșitor reclamă pe net tuturor mortăciunilor produse în canisele românești și nu numai. Evident pentru ca aberațiile lui să fie credibile laudă pe unii criticând pe alții dar după un timp un eveniment din background îl face să se răsucească și ... viceversa ... laudă pe cine a criticat și critică pe cine a lăudat. Făcând astfel prin rotație reclamă tuturor nu supără pe nimeni dintre înmulțitori și servește cum nu se poate mai bine cauza făcutului de bani din vânzarea unor dobermani absolut necorespunzători. Mai mult decât atât, atacând azi pe unii înmulțitori mâine pe alții stârnește reacții de ochii lumii a unora dintre cei atacați de el, reacții care îi crează o falsă postură de dizident, postură absolut necesară pentru a atrage nemulțumiții (înmulțitori sau cumpărători noi) de sub influența dizidenților reali care ar putea spunând adevărul să distrugă șmenul și îi dirijează pe aceștia în direcția falsă creată de aberațiile sale. Direcție folositoare sistemului de făcut bani din mortăciuni pe post de dobermani.
Intervine deci masiv și în mod decisiv în procesul de vânzare a ghioarlelor bolnave genetic pe post de dobermani prin reclamă mincinoasă și manipulare asigurând astfel supraviețuirea șmenarilor care înmulțesc bombele genetice. Pot spune că se comportă pe net nu doar ca un adevarat agent de publicitate pentru vânzarea de mortăciuni pe post de dobermani ci și ca un manipulator pentru distragerea atenției de la problemele cu adevărat importante și îndreptarea ei către cele de mai mică importanță precum și cu discreditarea celor care critică politica catastrofală de breeding.
Habar n-am dacă o face în mod calculat sau nu și nici dacă și cine-l ghidează. Ce știu însă precis este că ceea ce face el este extrem de folositor celor care ne escrochează cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani. Cu mult mai important este rolul lui pentru distrugerea rasei doberman și făcutul de bani pentru sistem decât ce face dragomir.