Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 12 iunie 2016

Nimic nou sub soarele escrocheriei cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani

...

"Pe internet se naște un nou tip de impostură. O anumită persoană află că în canisa dumneavoastră s-au născut niște pui și se interesează de ei. Spune ca este un vechi crescător și găsește în pedigreeul puilor ceva în urmă (uneori foarte în urmă). Spune că a găsit aceeași linie de sânge cu a lui și vă cere să-i vindeți ieftin un pui sau va promite la schimb altul din următoarele lui cuiburi. Dacă refuzați insistă și vine cu o nouă strategie. Apare un nou "crescător: din America a cărui pagina este plina cu pui de vânzare interesat să cumpere un câine de la dvs. Dacă refuzați din nou vă amenință că vă va face reclama  negativă și publică tot ce a vorbit cu dvs în privat. El se lamentează pe net că toți proprietarii câinilor lui după ce au cumpărat câinii lui nu mai țin legătura cu el. Dacă ne uităm că persoana respectivă cere doar femele pentru creștere atunci ... Fiți atenți pentru că atunci când omul asta vă flatează că puii dvs au cele mai rare gene din lume vă aflați în pericol. Asta este primul pas în hărțuirea dvs."

Nu cunosc dedesubturile acestui război și nici nu mă interesează certurile înmulțitorilor pe bani. Ce știu însă sigur este că persoana respectivă acuzată de impostură se comportă ca un agent de publicitate pentru vânzarea de dobermani. Și asta mă interesează pentru că face reclamă ca nimeni altul mortăciunilor care au terminat rasa. Și mie mi-a tras țeapă în 2005 cu reclamă mincinoasă făcută de el. Schema folosită este identică de 11 ani încoace: identifică printre strămoșii câinilor cărora le face reclamă în scopul vânzării acei câini care zice el că sunt din "liniile vechi, strămoșești, românești sau estice corecte și sănătoase care evident nu pot fi spune el decât liniile lui" (care câini nu sunt nimic din ce pretinde el ca sunt) și dăi și dăi cu reclamă mincinoasă pe subiectul ăsta. Evident naivi ca să nu le spun proști (pentru că acei care refuză să țină cont de avertismente cu toate dovezile pe masă  sunt proști de-a dreptul) se găsesc mereu și cumpără pui pe baza bâlbătăniilor îndrugate de persoana respectivă. Și atunci înmulțitorul care se prinde în jocul ăsta (exemplu persoana autoare a citatului dat de mine mai sus) acceptând să i se facă reclamă mincinoasă volens nolens devine complicele persoanei respective la trasul pe sfoară a cumpărătorilor. Complice deci la câștig de euro în mod incorect din vânzarea unor câini în general necorespunzători ca sănătate și aspect făcuți celebri și prin reclama mincinoasă a respectivei persoane. Iar pentru că între complici mai ales atunci când este vorba de bani "trădarea" este inadmisibilă la orice mișcare în front se ajunge la război cu toate implicațiile lui. Și atunci cel "trădat" drept represalii dă pe fața puturoșenia alianței, oferindu-ne cumpărătorilor ocazia de a afla public detalii din interiorul sistemului chinologic privind modul cum funcționează escrocheria cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani. Nimic nou sub soare, doar încă o dovadă oferită atunci când se iau la ceartă ca țațele in mijlocul drumului.

PS: Am mai spus și o să mă repet: n-am nimic de obiectat că respectivii înmulțitori și-au găsit un mod de a-și câștiga traiul înmulțind dobermani. Problema mea este că nu o fac în mod corect față de cumpărători și că distrug o rasă canină.