Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 10 iunie 2016

Bază de date da, dar nu așa

...

Zice leorbăul:
"Only CRIMINALS can attack a databse with vital informations for dobermann breed , informations capable to help breeders to avoid inbreeding and double diseases ! That IDIOTS need to understand that this database is NOT against them , is to HELP their breeding and their puppies to don't die all of them !"
Cuvinte tari ("CRIMINALS", "IDIOTS") în gura unui păcălici de duzină. "Baza de date vitale pentru rasa doberman cu informații care să ajute crescătorii ca să evite inbreedigul și astfel să nu dubleze riscul de transmitere a bolilor genetice".
Ce bază de date?
Ia să vedem ce ne propune:

Păi lista asta este profund incompletă și părtinitoare. Ea nu provine din surse credibile iar lobby-ul făcut ei de leorbău, cel care este specialist în reclamă mincinoasa (că de aia îi zic eu că leorbăie) o descalifică complet de la bun început. Cu un astfel de "dizident util" "CRIMINALS" și "IDIOTS" pot utiliza liste convenabile intereselor pe care le au și deci pot să-și vadă liniștiți de treabă. Șmenul lor cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani nu este în pericol, ba din contră. "Dizidentul util" preluând ideea mea cu o baza de date caricaturizează un demers serios și util privind îmbunătățirea situației în care a fost adusă rasa doberman și compromite astfel orice încercare de salvare.

O baza de date cu informații despre starea de sănătate a dobermanilor este necesară și susțin asta de vreo zece ani. Doar plecând de la o astfel de baza de date se pot face studii genetice care să permită găsirea celor mai bune căi de a reduce impactul bolilor genetice la rasa doberman. Este necesară o baza de date dar credibila și din surse serioase altfel mai mult derutează și duce în derizoriu orice încercare corectă și bine intenționată.