Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 20 iunie 2016

"My first dobermann died at 7 years and the veterinary doctor didn't state that's what happened"

...Pentru cei care nu cunosc istoria în 2008 când mi-a murit dobermanul la nici trei ani de DCM și am anunțat public decesul și motivul acestuia escrocii care înmulțesc mortăciuni pe post de dobermani au spus că mănânc căcat pentru că n-am nicio dovadă că a murit de DCM. Știau ei că astfel de dovezi nu se dau celor escrocați de ei asta pentru ca șmenul lor cu mortăciuni să nu fie afectat? Așa se pare. Ca o paranteză atunci să ne întrebăm de ce oare am avea încredere în probele analizate sau doar recoltate de cei care iată o dovadă susțin șmenul cu dobermani bolnavi genetic de DCM? 
Să mai remarcam ceva. Expresia evei chivu "DCM-ul este în toate liniile", adică expresia nesimțirii celor care vând dobermani necorespunzători fără să avertizeze cumpărătorul atunci când le iau banii  îmbracă iată o haină nouă: "DCM is the actual condition of health at the moment, it isn't an illness".

Interesantă este și intervenția USA la cele spuse de Finlanda:
Deci 4 ani speranță de viață? Eu ziceam 6-7 ani dar iată că alții mă contrazic și zic că doar 4 ani. Oricum speranța de viață este în permanentă scădere iar ținând cont de nesimțirea înmulțitorilor eu am pronosticat cu ani buni in urmă că nu se vor opri din înmulțirea de mortăciuni (citește distrugerea rasei) până când dobermanii nu vor muri de DCM înainte de a-i înțărca mă-sa, adică înainte de a-i putea ei vinde.