Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 14 mai 2016

Plecând de la o caracterizare

...
"You are really looking for a problem where there are not ... your lack of personal knowledge in this area does not mean the problem of the breed"

Ce repede își dă seama cel cu cunoștințe în domeniu că are de-a face cu un idiot care bălmăjește tâmpenii.
Da, individul "caută probleme acolo unde nu sunt", da, "lipsa cunoștințelor nu înseamnă că rasa are o problemă în domeniul pe care nu-l stăpânești"
Așa este cu respectivul. L-a caracterizat bine.

Eu nu mai am de adăugat decât că rasa doberman are totuși o problemă uriașă provocată de derbedeii ăștia care își zic înmulțitori și peste care în România a dat realmente strechea după apariția anunțului lui csaba andrei majoros cu "vând dobermani 1000 de euro bucata". De atunci orice neica nimeni cu foamea în gât, fără cunoștințe în domeniul creșterii dobermanilor și-a făcut canisă în WC-ul de serviciu, în debara, sub pat, în cotețul găinilor, ... și înmulțește orice cu oricine bani să iasă pentru ei și pentru sistemul chinologic care le asigură spatele (citește le asigură cadrul necesar escrocheriei cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani). Selecția este un vax, o vorbă-n vânt. In goana după bani nu se mai uită nimeni la fleacuri cum ar fi selecția despre care oricum habar n-au și nici nu vor să aibă habar pentru că asta înseamnă implicit reducerea numărului de pui vânduți deci pierderi serioase.
Poate că nu toți înmulțitorii sunt așa.
Eu însă în 11 ani n-am întâlnit unul altfel.
Oricum cine nu-i ca ei va fi eliminat repede din joc pentru că un întreg sistem chinologic trăiește de pe urma vânzarilor de pui și prin consecință veghează ca eventualii dizidenți să fie eliminați înainte de a pune în pericol șmenul cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani. Sistem care are toate instrumentele la îndemână ca să elimine pe cei care trăiesc din înmulțirea câinilor de rasă și nu-și țin gura.
Ia stați puțin și gândiți-vă. Cei din sistemul chinologic câștigă direct proporțional cu numărul de câini vânduți de canisele membre. La rasa doberman doar din cauza DCM-ului selecția ar însemna eliminarea de la montă cu mult peste 90% din exemplarele existente în canise. Si când spun 90% sunt extrem de generos, cifra fiind cu mult mai mare. Asta va reduce drastic numărul de pui vânduți și deci și banii intrați în sistemul chinologic.
Asta este și cauza pentru care nimic nu se poate schimba.
Răul este general și el este generat de scopul existenței sistemului chinologic în speță câștigul material. De la cel mai mic înmulțitor până la șefii chinologiei naționale și internaționale toți câștigă doar pentru că mint înșelând cumpărătorii cu mortăciuni pe post de câini de rasă. In cazul lor adevărul este răul suprem pentru că-i lasă muritori de foame. Impotriva adevărului ăsta luptă cu toții cu orice arme și fără menajamente. Așa se și explică de ce în cazul meu care scriu adevărul și anume că înșeală cumpărătorii cu dobermani necorespunzători ca sănătate genetică atacurile la persoana și familia mea au pornit chiar din biroul șefului AChR.