Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 15 mai 2016

O nouă mizerie, adică un nou club de ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani

...
Nesimțiții ăștia ne cred tâmpiți pe toți. Cică vor să înființeze un nou club care va constitui începutul salvării rasei doberman. Evident dacă vorbești despre salvarea rasei doberman azi trebuie să te referi în primul rând la reducerea impactului devastator al DCM-ului.
De asta ai nevoie de oameni noi în locul celor vechi care au desăvârșit timp de zeci de ani dezastrul rasei sau de aceeași oameni dar care și-au conștientizat vina și și-au cerut scuze celor cărora le-au produs daune. Nu vorbim acum despre faptul că trebuia prezentat de la bun început un plan credibil pas cu pas privind modul în care se va acționa pentru reducerea impactului DCM. Plan care evident lipsește cu desăvârșire.
O să ne concentrăm azi pe actorii noului club, actori care au ieșit deocamdată în față promițând că în viitor când vom avea distribuția completă vom reveni.

Mentor pe vorbe al noului club este unul care zice că are linii de sânge ale lui, sănătoase, românești și longevive care de fapt nu sunt linii, nu sunt ale lui, nu sunt sănătoase, nu sunt românești și nu sunt nici măcar longevive dar el zice de 11 ani ce vrea el să zică pentru că dacă n-ar zice ce i-ar mai rămâne unui nimeni ca el? Mentor care zice că-i înmulțitor de dobermani dar care debitează tone de tâmpenii de care când auzi cazi pe spate de râs dacă n-ar fi de plâns soarta rasei. Care mentor și-a urcat toți colegii în cap umplându-i public de căcat pe site-urile internaționale ca să se scoată pe el în evidență. Nu ca ăia n-ar merita ce le face, dar el nu-i calificat să acuze pentru că este mai rău înmulțitor ca cei mai mulți dintre colegii lui. Care mentor datorită căcatului mâncat a devenit paria printre înmulțitori și paria fiind este conștient că nu mai poate striga el apelul noului club. De asta îl scoate în față cu relațiile lui cu tot pe președintele clubului național al rasei doberman. Îl scoate în față zic eu conjunctural pentru că respectivul președinte e gata să rămână fără funcție peste câini fiind contestat de colegii lui români. Contestat nu pentru că-i corect iar colegii lui incorecți ci pentru că-și trage prea mult spuza pe turtă lăsându-i pe ceilalți cu turtele neacoperite și în plus pentru că-i "obraznic, șovin" și plin de el. Care președinte de club național timp de 11 ani de când îl cunosc eu a înmulțit bombele genetice ale lui cristian dragomir și de asta cred că cel mai bun nume al canisei lui ar fi fost Focus Doi. Care președinte acum zece ani când impactul DCM-ului era de 50%,  adică 50 din 100 de dobermani mureau tineri de DCM  nega cu vehemență că DCM-ul este o problema serioasă a rasei doberman. Care președinte impunându-și politica asta catastrofală continuatoare a politicii lui cristian dragomir a făcut ca azi, adică 10 ani mai târziu 67 de dobermani din 100 să moară tineri de DCM. Care președinte a orchestrat timp de zece ani corul derbedeilor DCR care atacau în haită la persoana pe cei care criticam politica dezastruoasă a lui și a lui cristian dragomir.  Care președinte de club a umplut Romania cu bombele lui genetice și care nu recunoaște ce a făcut rău și nici nu-și cere scuze pentru dezastrul la care a participat. Care președinte făcându-se că n-are nici în clin nici în mânecă cu nenorocirea rasei la care a fost actor principal se erijează acum cu "nesimțire" în inițiator al înființării noului club care cică va salva rasa adică o va salva tocmai de ceea ce a distrus el până acum. Oare ce să se mai salveze cu el în frunte? Doar banii din vânzarea de mortăciuni pe post de dobermani să mai fie salvați că doar asta-i interesează.
Se mai înființează clubul cu unul care face și el o șușanică asta ca să nu moară de foame înmulțind bombele genetice ale lui fostului și actualului președinte DCR și care ne comunică că nu-i pasă despre ce spunem noi de el și câinii lui. Ce spunem noi cei care îi asigurăm păpica lui și familiei lui cumpărându-i mortăciunile prezentate în mod mincinos mari campioane și sănătoase tun nu-l interesează. Se înființează clubul și cu o secretara din Iași care înmulțește bombele genetice produse de lucian tarță și sorin spaller cei doi responsabili (mai bine spus iresponsabili) chinotehnici ai DCR. 
Se mai înființează cu ... 
O să vă țin la curent că e haz mare cu mizeria asta de club scornit de unul nesimțit nevoie mare, mincinos si cu o minte bramburită care se crede artist fotograf (comunicați-i voi că kitsch-ul nu e artă și că doar mârlanii pun pe pereți kitschuri) doar pentru că a cumpărat un aparat foto scump cu care merge alături de lăutari pe la nunți și botezuri.

Un club de doi bani adică o abureală pentru a mai câștiga ceva timp ca să-și vândă mortăciunile pe post de dobermani acum când dezastrul rasei nu mai poate fi ascuns.