Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 13 mai 2016

Oare cum poți caracteriza ...

...
Oare cum poți caracteriza o nouă construcție dobermanistică care are în componența ei aceeași înmulțitori care au distrus rasa?
Sa zicem că ne facem că nu observam cine se regrupează sub noua sigla și să trecem mai departe.

Oare cum poți caracteriza aceeași noua construcție dobermanistică atunci când vezi ca ea se constituie ca reacție la o problemă de formă nu de fond și anume dobermanul cu coadă și urechi necupate.
Sa zicem că ne facem că nu vedem nici că noua construcție dobermanistică pleacă din frica că nu vor mai vinde așa de mulți dobermani ca până acum și să trecem mai departe.

Oare cum poți caracteriza o nouă construcție dobermanistică atunci când vezi ca acei care o constituie ignoră la nivel de soluții problema numărul unu a rasei doberman și anume devastatorul impact al DCM-ului care a dus rasa în situația de extincție?
Să zicem că nu observăm nici faptul că acei care vor să constituie această nouă construcție dobermanistică  n-au nicio soluție pentru reducerea impactului DCM-ului, lucru extrem de grav pentru că aici nu-i vorba despre câștig material ci este vorba despre dispariția rasei și să trecem mai departe.

Oare cum poți caracteriza o nouă construcție dobermanistică care pleacă ca și pana acum de la refuzul dialogului cu altera pars. De la refuzul de a discuta cu cei care critică un astfel de breeding spunând că este defectuos. De la acei care iată au avut dreptate atrăgând atenția acum zece ani că impactul DCM-ului este în creștere. Da, acum 10 ani impactul DCM-ului la dobermani era de 50% iar acum este de 67%.
Să zicem că nu observăm nici asta, că nu observăm că n-au intenția să schimbe ceva în bine și să trecem mai departe.

Oare cum poți caracteriza o nouă construcție dobermanistică când cel care o organizează este chiar conducătorul din ultimii zece ani a dezastrului românesc al rasei doberman? Este vorba despre csaba andrei majoros președinte DCR care a negat acum zece ani că DCM-ul reprezintă o problemă a rasei doberman?  
Să zicem că nu observam nici asta, că nu observăm că iată lupul se vrea paznic la oi.

Oare cum poți caracteriza o nouă construcție dobermanistică când singurul român care ți se spune că a aderat la noua construcție este înmulțitorul unei bombe genetice?
Să zicem că nu observam nici asta ...

Dar câte trebuie să nu observăm ca să caracterizăm favorabil noua construcție dobermanistică?

Să nu observam mai nimic, să fim orbi, surzi, și muți sau tâmpiți de-a dreptul ca să nu identificam ce reprezintă această nouă construcție dobermanistică.
Dar pentru ca nu suntem nici orbi, nici surzi, nici muți dar nici tâmpiți putem caracteriza într-un singur fel noua construcție dobermanistică: un nou mare kkt care va duce mai departe dezastrul rasei doberman si asta pentru ca înmulțitorii să facă bani, bani și iarăși bani.