Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 6 mai 2016

Din nou despre bombele genetice ale lui dragomir

...
Înainte de toate ca să fim bine înțeleși trebuie să spun că dragomir cristian cu a lui canisă Focus nu ar fi existat fără susținere. Fără susținere de la vârful sistemului chinologic și fără susținere din partea lingăilor de înmulțitori români de dobermani n-ar fi existat acest individ. Existența lui și a canisei sale este opera colectivă a putreziciunii care bântuie beedingului romanesc de dobermani.
Totul este putred în dobermanistica românească.
dragomir este doar mai sus și mai vizibil.
Orice canisă românească luată la analiză ar duce la concluzia de dezastru.
Dar sa revenim la cristian dragomir. Zice acesta:
"In 2001 , a friend of mine,George Bundan , brought in Romania a very good show female, Tom-Dober Elli and we decided to include her in the kennel.

Ăsta se adresează proștilor. Cum dracu' să te mândrești că ăla (george bundan care habar n-are cu ce se mănâncă genetica ) cu care ești pe felie ți-a mai bătut un cui la coșciugul canisei cu o nouă mortăciune importată?
Păi Tom-Dober Elli este fiica unui frate de-a lui Gino Gomez del Citone adică tătal ei este ca Gino 100% DCM-ist. Să nu mai vorbim și despre mama lui Tom-Dober Elli care nici de ea DCM-ul nu-i departe.
Cum este să fii medic veterinar și să n-ai habar de genetică sau să ai habar adică să știi că faci rău unei rase canine, să nu-ți pese de asta expunându-ți cu îngâmfare public mizeria pe care o patronezi cu numele tau?
Cum sa fie?
Ca în chinologie.

PS: Tare nostimă aia cu gata, am greșit, nu fugiți ca potârnichile, nu vă mai cenzurez, dau liber la reclamă. Mai rar așa idiot. Ce nu știa de la început asta? Ce să caute ghiolbanii* ăștia într-o adunătură unde nu-și pot face cunoscute ghioarlele ca să le vândă? Și dacă nu le vând de unde potol, poșircă, sex?

* conform dex: "ghelbán, ghelbáni s. m. (arg.) om fără educație sau cu apucături grosolane (var. ghiolban)"