Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 5 mai 2016

cristian dragomir și mâna sa bună la importul de bombe genetice

...
După ce v-am prezentat în postarea mea "Azi despre "Focus Kennel" sau începutul modern al dezastrului rasei doberman în România" primele două femele (Doriental Loren și Blackness Bessy) cu care se laudă dragomir că a pornit la drum cu "celebra" sa canisă Focus, "celebră" pentru că așa este cântată de toți lingăii de înmulțitori români de dobermani, azi o să vă ofer un alt citat din același dragomir care plin de mândrie spune:
"In 1997 I imported a beautiful female puppy, Vana Fortobella and 3 years old male Graaf Tila v. Neerlands Stam"
Numai că adevărul îl plesnește peste gură. Cum spuneam ei și-o fac singuri cu mâna lor scriind. Ia să vedeți de ce. Vana Fortobella a murit de cancer iar Graaf Tila v. Neerlands Stam a murit de DCM. Era normal să se întâmple așa dacă ne uitam puțin în pedigree-ul lor înainte de a le importa. Pentru noi era normal că vor avea probleme de sănătate genetică ele și urmașii lor. Pentru presupusul "specialist", medic veterinar ori nu era normal pentru că omul e varza ca "specialist", ori nu-l interesau decât banii din vânzarea de pui. Alegeți voi varianta pe care o credeți adevărată. 

Vana Fortobella a murit de cancer dar nu înainte de a transmite DCM-ul și cancerul moștenit puilor cuibului cu litera K din canisa Focus, cuib în care Vana canceroasa a fost montată de cristian dragomir (altă dovadă ce "mare specialist" este) cu cancerosul Tamerlan iz Slavnoi Stai iar Kahlua fata celor doi canceroși (!?) a devenit apoi mama cuibului cu litera N tot din canisa Focus. Tot Vana Fortobella este și mama cuibului cu litera L din aceeași canisa Focus, cuib din care Lucky Strike de exemplu devine mama cuiburilor cu literele O,P,S și U ale aceleiași canise Focus. Răspândește deci dragomir tarele genetice bine de tot. 
Stați că n-am terminat. Ia uitați ce zice pe site-ul lui dragomir:
"I have mated Vana several times during the years" 
Bravo "specialistule" ai cu ce să te lauzi. Ai montat de mai multe ori o bombă genetică la tine in canisa multiplicând-o în multe alte bombe genetice. Asta desigur pentru ca dezastrul rasei să fie asigurat. Dar stați să vedeți, același dragomir continuă:
"She was also foundation female for Hoffmann House kennel, owned by our friend Daniela Catanescu"
Deci n-a păstrat dezastrul la el în canisă, darnic foc a dat-o pe Vana și prietenei sale să-și pornească și ea canisa tot cu o mortăciune. Așa da prietenie, n-a ținut omul catastrofa de Vana doar pentru sine. Acum ia să vedem ce a făcut Vana Fortobella în canisa danei catănescu?
A făcut doua cuiburi găsesc eu.
Cuibul cu litera T din care de exemplu Tess Of Hoffman House devine apoi mamă pentru cuiburile cu literele A și V din canisa Hoffmann House a danei catănescu. Și tot în aceeași canisă a danei cătănescu Vana devine mamă și a cuibului cu litera U, cuib din care face parte și "celebrul" Utrek of Hoffmann House (Roni) cel mai urât doberman văzut de mine vreodată, doberman eutanasiat de stapânul lui precum și Ulline of Hoffmann House montată cu alta catastrofă genetică a lui dragomir adică Focus Indomeneus (frate cu Focus Icarus cel mort de DCM) aduce pe lume puii cuibului cu litera I din canisa Casa del Tuono a prietenului romeo fodulu. Observați ce bine își pasează între ei înmulțitorii români bombele genetice asta ca să nu mai rămână nimic neatins de tarele genetice importate.

Acum vom vorbi și despre cealaltă bombă genetică importată de dragomir adică Graaf Tila v. Neerlands Stam. El este tatăl a mai multe cuiburi. Întâi cuiburile cu litera B și O din canisa Focus.
Apoi a unui cuib din Ukraina și unul din Serbia. Mai departe a cuibului cu litera E din canisa  Wenzdob. Iar ... acum ce să vezi? Ceea ce bănuiam. Este tatăl cuibului cu litera A din canisa el Valaho (fosta Tartokiller) a lui lucian tarță. Acest cuib care are ca mamă pe Masa de Tartokiller (altă bombă genetică cu DCM sigur) nu-i făcut de o profesoara de română, nici de o secretară cu un aparat foto performant, nici de un vânzător de vopsea și nici de un "IT-ist" pârât care de foame umblă cu lăutarii pe la nunți și botezuri. Acest cuib este făcut chiar de responsabilul chinotehnic al DCR  adică de lucian tarță care trebuia să vegheze la ce și cu cine este montat pentru ca să iasă bine pentru rasă (vai de el ce responsabil și vai de el ce chinotehnic). Din acest cuib face parte Amanda el Valaho care este mama celor două mârțoage bolnave genetic cu care a plecat la drum în ultimii zece ani canisa Valencia canisa care și-a schimbat apoi numele în canisa Weinberge Avatar (de fapt Weinberg Avatar ca așa apare ea la FCI). Este vorba de Nisa Nalva el Valaho și Printess Pam el Valaho.
Deci cum ar veni lucian tarță responsabil chinotehnic al DCR (deci lupul pus paznic la oi) și cristian dragomir președinte DCR și-au băgat p... pardon bombele genetice cum zice acela ... știți voi care în linia "lui strămoșească RRRRRomânească". Linie care de fapt nu-i "linie strămoșească RRRRRomânească" și nu-i a lui pentru ca nu-i linie, nu-i strămoșească și nici românească. Dobermanii existenți în România la apariția lui Dragomir, dobermani  care erau deja bolnavi genetic pentru că s-au străduit alții înaintea lui să-i "aranjeze" sunt montați de înmulțitorii români cu bombele genetice importate de  dragomir si apoi cu descendenții acestora. Toate astea agravând considerabil starea de sănătate genetică existenta la apariția lui dragomir. De asta am spus că dragomir este doar "începutul modern al dezastrului rasei doberman în România".

Iată deci ce "mare specialist" este cristian dragomir, specialist în distrugere.
Dar stați aproape că voi continua să vă vorbesc despre el și lingăii lui.