Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 7 mai 2016

Adunătura constitutivă

...
Observați că n-am zis adunare ci adunătură pentru că asta sunt ei. Sunt doar o adunătură care se KK pe sănătatea rasei doberman și asta în frunte cu președintele de club. Adunătură care se face și desface mereu și mereu cu pupături și scuipături așa ca la mârlani. Se face și desface cu circ public după interese de moment. O adunătură care luptă doar pentru bani, bani și iarăși bani cu care să-și satisfacă nevoile primare, adică nevoile de potol, poșircă, sex. Cică se adună șmenarii în bătătura șmenarului șef, adică a "răului cel mai mic", asta ca-n fiecare an. Se adună ca să constituie un grup de luptă pentru tichia de mărgăritar a chelului (citește rasa doberman).Că asta-i lipsește rasei doberman intrată în extincție din motiv de DCM, îi lipsește tichia de mărgăritar. 
Ii lipsește ce i-au luat ăia de la DV.
I-au luat dreptul la coafare.
Dreptul la coafare care atrage clienții proști dar mulți și cu portofelele pline. Pentru asta fac ei o adunătură constitutivă. Vor o rasă din ce în ce mai bolnavă că de asta nu le pasă, dar o rasa coafată cum place pieții ca să poată fi vânduți repede puii. Desigur pe fondul luptei pentru coafare bagă așa la derută în background și niște acorduri muzicale pe teme anti DCM. In foreground însa reclamă cât cuprinde pentru bombele genetice de vânzare ale membrilor adunăturii, care adunătură fără reclama asta e în pericol mare de destrămare lăsând liderii cu curu-n baltă.

Așa că rămâne cum am stabilit.
Problema rasei doberman este problemă de lipsă de caracter a crescătorilor de dobermani.
De asta nu există nicio speranță. 
De asta a intrat rasa în extincție și de asta va pieri.
Materialul uman este cu probleme de calitate nu câinii.