Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 7 mai 2016

"Fortunately we still have working lines"

...
Altă tâmpenie.
Sunt sănătoase liniile de lucru doar pentru că nu s-a aflat că sunt bolnave genetic. Este cineva în stare să indice unde pot fi văzute statistici consistente și credibile privind starea de sănătate genetică a acestor linii de lucru?
Eu cred că nu.
Atunci de ce sunt sănătoase?
De leorba, leorba, doi bani ciorba.
Sunt tot atât de sănătoase cum era Davor Zamolxis "un bun genitor autentic românesc și toți înmulțitorii ar face bine să monteze la el" asta până a murit de DCM. 
Tâmpenii debitate de niște criminali sfertodocți lipsiți de orice brumă de caracter care prinși cu mortu în portbagaj caută să se scoată cu abureli pentru tâmpiți. Poate mai ține câțiva ani cu "liniile de lucru" și până atunci mai vând ceva mortăciuni. Iar după asta când se prind oamenii că au fost iar șufăriți inventează ei alta tâmpenie că de ceva constructiv oricum nu sunt în stare.