Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 11 mai 2016

"Canisă omologată FCI"

...
Este că a luat piuitul proștilor?
Putea sa-i spună și IFC și CFI și ... că tot un drac.
Prostul vede niște inițiale acolo care urmează după cuvintele "canisă" și "omologată" și rămâne ca vițelul la poarta nouă.

Să vă explic eu pentru cei care nu sunteți proști ce înseamnă "canisa omologată FCI". Înseamnă că cineva cu statut de SRL de bloc (adică cineva "smart" ar zice cel "basical" neam prost și care umblă de foame cu lăutarii pe la nunți si botezuri) contra unei taxe îi spune altcuiva care nici măcar n-are un câine în posesie sau are un maidanez că nu se supără dacă respectivul își scrie pe ușa de la WC canisa: "Treci la Subiect" sau "Pornește jocul" sau "Concentrează-te" sau "von Casa lui Pârț" sau "Aici se Reîncarnează Napoleon", ... Orice vrea omul să scrie după inspirația pe care o are pe ușa WC-ului lui numit de sistem canisă poate fi aprobat contra taxă dar obligatoriu (ia uite ce SRL serios o să spuneți că pune și condiții) să nu fie două WC-uri cu aceeași inscripție că-i bai mare. Și tot obligatoriu în engleză ca să sune mai cool. Atât și nimic mai mult.
De aici încolo "breeder-sul" (adică cel care are WC acum "înnobilat" de SRL-ul de bloc la rangul de  canisă poate scoate pe ușa acestuia ce vrea mușchiul lui. Poate scoate orice pentru că nimeni nu verifică, evident cu o singură condiție ca respectivul să plătească sistemului chinologic. Ghioarle, mortăciuni, metiși pe post de câini de rasă... absolut tot ce poate produce WC-ul "canisă" respectiv va fi aruncat pe piață cu sute de euro porția pentru proștii care pun botul. Va fi scos pe piață dar cu nume de mare sculă pe basculă (sculoșenie (sic!) evident după intelectul câinarilor). De exemplu: "Treci la Subiect Georgică" sau Pornește Jocul Mitică" sau Concentrează-te Costică sau "Florică von Casa lui Pârț" sau "Jorjel Aici Se Reîncarnează Napoleon", ...
Dacă breeder-sul plătește sistemului chinologic orice lucru e posibil pentru el. Cu bani sau cu relații în sistem orice ghioarlă bolnavă coaptă care doar aduce a câine de rasă este făcută hocus-pocus rasă pură cu patalama semnată și ștampilată de sistem, sănătoasă tun cu certificate eliberate tot de sistem și evident mare campioană tot de sistem declarată.
Și proștii care cumpără câini plătesc pentru asta.
Asta-i chinologia.