Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 12 mai 2016

"Nu faci teste de sănătate femelelor tale"

...
Și dacă nu face ce?
Cei care zic că le fac chiar le fac cum trebuie?
Si dacă le fac cine analizează probele recoltate?
Probele sunt analizate de medicii veterinari care fac parte din sistemul chinologic, medici cu interes direct în rezultate pozitive pentru că participă din plin la șmenul cu ghioarle bolnave genetic pe post de câini de rasă? Dacă probelele nu sunt analizate de acești medici parte a sistemului chinologic nu ei le recoltează și le trimit peste mări și țări să fie analizate? Nu ei recoltează probe la câinii lor sau la descendenții câinilor lor? Adică nu participa direct sau indirect la testarea sănătății genetice a propriilor câini sau a câinilor celor din sistemul chinologic cu care sunt în relații de colaborare și de câștig material?

Când le cunosc pe proprie piele caracterul mizerabil, când știu de la ei cei care înmulțesc câini că mânăresc pedigree, că aranjează expoziții sau cumpără trofee, când vad că ascund decesele câinilor lor din motive genetice de ce aș crede dacă nu sunt dus cu capul că sunt corecți cu testele de sănătate pe care le fac câinilor lor?
Când văd moarte împrejurul meu, moarte cu teste de sănătate genetică OK dacă n-am probleme serioase la cap de ce i-as crede că au câini sănătoși și asta pentru că așa zic testele de sănătate prelevate și/sau analizate chiar de ei cei cu interes direct in șmen?
Așa că pentru mine ca pentru orice om care nu-i dus cu pluta dobermanii cu teste de sănătate genetică OK, sau fără teste de sănătate tot varză sunt din punct de vedere al sănătății genetice.
Tot varză sunt pentru că asta-i realitatea care nu se potrivește deloc cu testele de sănătate clamate public de șmenari.

PS: In altă ordine de idei. E foarte frumos să ai o pasiune în viață indiferent care este asta. Când pasiunea pe care o ai este producerea de frumos, adică artă trebuie să te ferești să produci kitsch, adică operă de prost gust. Asta evident dacă de mic copil ți-ai cultivat sau ți-a fost cultivată noțiunea de frumos. Ori regulile care separă arta de kitsch sunt clare. Și oricum nu există artă cu tarif fix, cum nu există preț cu care să-ți vinzi pasiunea. Nu ești pictor doar pentru că ai șevalet și pensule scumpe, iar utilizarea unor astfel de argumente este descalificantă. Trebuie să refuzi să te prostituezi ca artist producând gunoi doar pentru că așa îți cere mârlanul care te plătește. În fond dacă ești artist cu adevărat tu trebuie să cultivi prin operele tale la cei din jurul tău noțiunea de frumos. Un artist este și profesor de frumos. În cazul în care accepți să faci ceea ce ți se cere și cum ți se cere asta pentru potol, poșircă, sex (și asta-i situația în cazul de față) ai dispărut ca artist și nu mai poți invoca pasiunea. Ești doar un producător de bunuri sau servicii așa cum le cere clientul și plătit pentru asta. Un zugrav care percepe un anume tarif la metrul pătrat de perete zugrăvit.