Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 8 aprilie 2016

Azi despre tâmpenia "vom înmulți doar dobermani din linii longevive"

...
De ce tâmpenie?
Pentru că despre cel puțin 90% din dobermanii tuturor liniilor nu se cunoaște când și de ce au murit. Iar despre cei care se cunosc aceste lucruri informațiile respective sunt lovite de nulitate pentru că provin de la indivizi (citește înmulțitori) care mint de îngheață apele ca să vândă mult și scump.

"Vom face o bază de date cu dobermanii longevivi" zic aceștia.
Cine "vom face o baza de date"?
Evident înmulțitorii vor face baza de date cu dobermani longevivi. 
Adică baza de date va fi făcută: chiar de cei care au interesul bănesc să înșele cumpărătorii ascunzând că dobermanii lor mor din ce în ce mai tineri prezentându-i drept longevivi, chiar de cei care înșală cumpărătorii privind calitatea câinilor lăudându-se cu trofee mincinoase luate prin relații sau pur și simplu cumpărate, chiar de cei care înșală cumpărătorii privind calitatea câinilor lăudându-se cu trofeele care oricum ar fi ele luate nu țin cont deloc de sănătatea genetică a dobermanilor înmulțiți, chiar de cei care înșală cumpărătorii ascunzând dobermanii morți tineri, chiar  de cei care înșală cumpărătorii ascunzând cauza reală a decesului, chiar de cei care înșală cumpărătorii prezentând ca valabile niște teste de sănătate genetică care nu validează nimic, chiar de cei care te înșală ca la alba neagra pe tine cumpărător de dobermani ca să le cumperi mortăciunile pe post de dobermani, chiar de cei care te insultă dacă protestezi că te-au tras pe sfoară, chiar de cei care te amenință și te calomniază pe tine și familia ta ca să-ți închidă gura și să nu mai povestești ce ai pățit, chiar de cei care nu se gândesc de două ori ca să falsifice dovezi împotriva ta, chiar de cei care ... In concluzie cei al căror caracter îi face absolut necredibili vor să facă o baza de date pe care noi cumpărătorii să credem că-i corectă. Să credem fără să putem verifica  ce spun mincinoșii ăștia din alte surse credibile.
Vă dați seama că o astfel de pretenție este mai mult decât nerușinată? Poate doar niște duși cu capul sau cretini sadea să se mai uite în gura acestor șmenari de doi bani.