Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 10 aprilie 2016

Altă tâmpenie "de vină pentru dezastrul rasei doberman sunt Big Breeders"

...
Se spune că fiecare popor are conducătorii pe care-i merită așa și în dobermanistică înmulțitorii de dobermani au Big Breeders-ii (citește conducătorii) pe care-i merită. 
Ei înmulțitorii de dobermani i-au ales din rândul lor, i-au cocoțat acolo sus și tot ei îi păstrează în funcții cu tot dezastrul evident al rasei doberman. 
Ei înmulțitorii de dobermani le acceptă deciziile, ei le cumpără câinii la prețuri astronomice și cu mare entuziasm la fel cum tot ei montează în draci la prețuri foarte mari la dobermanii Big Breedes-ilor sperând astfel să dea lovituri financiare cu noile cuiburi. 
Ei înmulțitorii de dobermani îi invită și plătesc pe Big Breeders-i să le arbitreze câinii, ei le fac figurație în ring și tot ei le acceptă de bunăvoie arbitrajul. 
Ei înmulțitorii de doberman acceptă moda impusă de Big Breeders-i, tot ei înmulțitorii le fac reclamă Big Breeders-ilor și dobermanilor lor și tot ei îi apară de cei nemulțumiți de calitatea câinilor. 

Mai clar ei înmulțitorii de dobermani i-au creat pe Big Breeders-i nu viceversa, ei i-au făcut faimoși, ei i-au îmbogățit și tot ei îi țin acolo sus pentru ca au interesul s-o facă.
Așa că nu Big Breeders-ii sunt de vină pentru dezastrul rasei dobermani ei sunt doar emanații ale cancerului moral în care trăiesc, dau țepe și fac bani toți înmulțitorii de dobermani.
Big Breeders-ii au fost și sunt doar niște instrumente prin care înmulțitorii de dobermani au obținut și obțin ce-și doresc ei mai mult și mai mult și anume banii.

PS: Atâta timp cât în calitatea de înmulțitor de dobermani nu-ți faci mea culpa, nu recunoști și nu regreți deciziile greșite de care ai profitat în mod direct dar arunci vina pe cei mai sus de tine (citește Big Breeders) pe care tu i-ai pus acolo sus, tu i-ai susținut cel puțin o perioadă de timp, tu le-ai utilizat la monte câinii, tu le-ai făcut reclamă mincinoasă, nu ești altceva decât un profitor care se străduiește să parvină cățărându-se cu obrăznicie și nesimțire pe muntele de dobermani morți înainte de vreme.