Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 15 martie 2016

"Nu contează că ne mor dobermanii tineri trebuie să luam repede alți câini. Pentru noi important este sa fim în ring".

...
Ca să fiu cât mai bine înțeles.
Acum zece ani poate se mai putea face ceva cu rasa doberman.
Azi nu se mai poate face nimic.
Rasa doberman este moartă. Moartă pentru că DCM-ul este peste tot și asta datorită montele aiurea făcute de înmulțitori.

Două căi la fel de rele se deschid acum în față.

Prima cale pe care se merge deocamdată. Adică se continuă cu înmulțirea dobermanilor în cadrul aceluiași bagaj genetic puternic tarat de DCM ceea ce evident va avea ca efect urmași tot cu DCM dar DCM din ce în ce mai agresiv. Agresiv adică boala se va manifesta la vârste din ce în ce mai tinere cum se și întâmplă în momentul de față.

A doua cale să se încerce scoaterea DCM-ului din bagajul genetic al rasei doberman prin apelarea la bagajele genetice curate ale altor rase ceea ce tot moartea rasei va însemna.

Eu care iubesc rasa voi suferi.
Nesimțiții care au distrus-o nu vor suferi. ed-ward le-a dat soluția : "fiți ca mine schimbători", iar ăla mic de răsuflă greu a pus punctul pe i : "nu contează că ne mor dobermanii tineri, trebuie să luăm repede alți câini. Pentru noi important este să fim în ring".
De fapt cred că nimic nu caracterizează mai bine dezastrul suferit de rasa doberman în ultimii ani decât spusele ăluia mic de răsuflă greu. Rasa doberman a fost exploatată la maxim de înmulțitori. Exploatată ca o sursă de venit, fără milă și cu "ignorarea" oricărui semnal de alarmă. "Ignorare"  clamată cu mândrie de înmulțitori ca virtute supremă. Iar venitul din vânzarea puilor de doberman se obține și se maximizează nu prin dragoste față de rasă, nu prin atenție față de sănătatea ei, de viitorul ei ci prin trofeele mincinoase luate cu relații sau bani în ring.  Asta pentru că așa a fost concepută de înmulțitorii de câini de rasă chinologia. Concepută în mod strâmb și interesat de înmulțitorii care au căutat doar câștig mare și rapid. 
Ringul este esențial pentru înmulțitori, rasa nu.