Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 13 martie 2016

Pro și contra

...Sa comentăm puțin ce a spus FCI.
A comunicat că până în 31 dec. 2024 se va merge pe baza legilor naționale care permit sau interzic cuparea urechilor și codotomia iar de acolo înainte indiferent de legile naționale nu se vor mai admite în expozițiile organizate de FCI decât dobermanii cu coadă și urechi netăiate.
Să ne bucuram sau nu de asta?
Dacă suntem adepții dobermanului așa cum l-a fătat mă-sa ne bucurăm.
Dacă suntem adepții dobermanului cu urechi și coadă tăiate n-avem motiv de bucurie cu excepția cazului în care suntem proști făcuți grămada pentru ca FCI ne comunica că după 31 dec 2024 nu ne mai putem prevala de excepția prevăzută de legea română și anume că tăierea urechilor și a cozii e permisă doar din motive medicale. După 31 dec. 2024 toți dobermanii indiferent din ce cauză au urechi și/sau coadă tăiate nu vor mai fi acceptați în expozițiile FCI.

Pentru noi admiratorii rasei lovitura constă în faptul că dobermanul cu coadă și urechi arată rău. E vorba în cazul nostru de o lovitura de imagine care va duce evident la o scădere a cererii pentru o rasă care se impunea în primul rând pentru aspect. 
Pentru cea mai mare parte dintre înmulțitori lovitura este însă la buzunar pentru că dobermanii cu coadă și urechi așa cum i-a fătat mă-sa vor avea o cerere redusă. Înmulțitorii în prima instanță vor încerca sa se adapteze și să nu mai taie cozile și urechile dobermanilor, dar cererea de dobermani redusa drastic își va spune cuvântul. Lupta pentru supraviețuire dintre înmulțitorii de dobermani va fi dură și va face să explodeze cheltuielile pentru un "doberman bun". Cine va câștiga aceasta luptă? Cei puțini care țin frâiele și care pot obține ce-și doresc ca sa aibă "dobermani buni" gratis sau la preț scăzut. Restul, adică cea mai mare parte a înmulțitorilor care trăiesc din genitale de câine nu vor face față cheltuielilor și cererii scăzute de dobermani și se vor orienta către alte rase. De fapt asta s-a dorit. S-a dorit scoaterea din joc a unei imense mase de fomiști.

Va rezolva asta problema rasei doberman care este de sănătate genetică în general și de DCM în special?
Evident că nu pentru că baza genetică a rasei este în întregimea ei afectată. Mai clar nu mai există dobermani sănătoși genetic care să constituie un nou început pentru rasă.
Chestia asta scoasă din joben (citește artificială), adică pro și contra tăierii cozii și urechilor la dobermani este în contextul dezastrului actual în care a fost adusă rasa doar o luptă între înmulțitori pentru o poziționare favorabilă continuării șmenului cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani. O poziționare favorabilă care să le mai asigure obținerea de profit pentru o perioadă de timp.