Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 21 martie 2016

Când spun ... înmulțitorii de doberman

...
Când spun că originea unui doberman este stabilită doar ca urmare a declarației celui interesat...
Când spun ca nimeni nu verifică respectiva declarație...
Când spun că nu există sancțiune pentru declarație mincinoasă...
Când spun că nu se face proba ADN...
Când spun că instituția care înregistrează aceste declarații și eliberează pe baza lor certificatul de origine nu face public respectivul certificat...
Când spun singuri cu vorba și cu fapta că ei cei ale căror declarații ar trebui noi oameni corecți, inteligenți și integri să le acceptăm fără rezerve sunt de fapt niște mârlani agresivi și obraznici cu un limbaj și comportament infect și cu un caracter mizerabil care-și bat joc de rasa doar pentru a face bani din exploatarea câinilor...
Când înmulțitorii de dobermani spun singuri toate astea vine și momentul în care aflăm tot din gura lor ceea ce era evident pentru noi de multă vreme și anume că dobermanii lor nu sunt dobermani ci metiși. Că de aceea pedigree-le eliberate de cărțile de origine în era informației sunt păstrate la secret.  Aflăm deci din gura înmulțitorilor de dobermani că asociațiile canine și cluburile naționale și internaționale pe care singuri și le-au format și populat le girează minciunile eliberând documente care atestă o origine falsă. Documente pe baza cărora se fac bani buni de înmulțitorii de dobermani și de sistemul care-i girează.