Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 17 martie 2016

Cacealmaua numită doberman

...
Ia uite frate ca bramburiții ăștia de înmulțitori de dobermani au aflat că ne vând de zeci de ani dobermani care nu sunt dobermani.
Dar se jura că ne vând rasă pură.
Eu știam de vreo zece ani că-i așa dar dacă o spuneam și ei tăceau nu valora doi bani părerea mea.
E bine și rolul blogului meu este să subliniez mizeriile pe care le fac înmulțitorii de dobermani. 
Problema asta este serioasă și demonstrează exact ce spun eu.
Pedigree-le nu valorează doi bani. Adică părinții, bunicii, străbunicii, ... puilor nu sunt cei reali ci acei care convin din punct de vedere financiar înmulțitorului la fel cum trofeele sunt aranjate sau cumpărate, la fel cu dobermanii morți tineri de boli genetice sunt bine pitiți, ... 

Eu n-am observat de exemplu un singur pedigree eliberat în care la ancestori sa fie specificat măcar un singur ne-doberman (sic!).

Deci cărțile de origine din toată lumea au eliberat zeci de ani pedigree mincinoase în care pe ici pe colo și anume în punctele esențiale erau ascunși câini "pe post de dobermani" nu dobermani. Asa de esențiale punctele astea și atât de multe încât iată ele au reușit să schimbe genomul rasei.

Dacă-i așa și cum să ne îndoim de asta în fața realității pe care o vedem cu ochii noștri sau o simțim pe pielea nostră, în fața unor studii de specialitate și a recunoașterii din interiorul sistemului chinologic, de ce brindușa gheroghiu secretara lui ștefănescu șeful AChR ne îndeamnă să nu mai cumpăram câini de rasa cu origine incertă din târg și petshop-uri ci să luam doar de la canise membre AChR ? Asta pentru că pedigree-ul eliberat de COR instituție componentă AChR certifică puritatea rasei prin eliberarea de pedigree.

Un singur răspuns: pentru că tot ce trâmbițează brindușa gheorghiu din biroul șefului AChR e minciuna sfruntată ca să ne determine să cumpăram metiși de la ei nu din târg sau petshop-uri. 

Dacă la vârful AChR se practică minciuna asta că rasa pură este certificată de pedigree (așa cum îl eliberează COR) ce așteptări să mai avem de la niște țărani simpli sau indivizi fără calificare, sau cu calificări îndoielnice și fără căutare, cărora șmecherii ăștia le-au arătat că pot face bani mulți prin minciună?