Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 12 februarie 2016

Cețosul

...
Este un înmulțitor care zice ca "show-ul canin e de căcat" și că nu se mai duce în expoziții cu câinii lui.
Nu pun în discuție aici cum e show-ul canin pentru că am scris suficient pe subiectul asta.
Pun doar în discuție motivul real pentru care nu se mai duce în expoziții respectivul înmulțitor. Motivul real nu este cel pe care îl invocă el că are câini buni iar arbitrii și/sau trendul actual nu le apreciază valoarea lor chinologică. Câinii
 lui sunt tot atât de varză din toate punctele de vedere cum sunt și câinii colegilor lui care merg fără reținere în expoziții.
Problema care-l face să respingă prezența în expozițiile canine este alta. Acum mai bine de zece ani a adoptat stilul de a face reclamă pe net câinilor lui lovind în toți colegii precum și în câinii lor. Asta se numește pe românește a da cu bâta-n baltă. Iar balta (citește colegii lui chinologi) nu mai vor astăzi să audă de el. Adică nu mai are nicio șansă să ia ceva semnificativ cel puțin în expozițiile românești. El nu se mai duce în expoziții nu pentru că este revoltat de ce se întâmplă acolo cum spune celor care nu-l cunosc, el nu se mai duce pentru ca acolo este respins el și câinii lui de cei pe care i-a "înjurat" ani de zile ca să se scoată pe el în față.
Cum ar veni "și-a tăiat singur craca de sub picioare" dar "face ceață" pentru cei care nu-l cunosc (în special pentru cei din străinătate că în România e cunoscut ca un cal breaz) spunând că nu se duce pentru că "show-ul canin e de căcat". 
Vai mama lui de caracter.