Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 19 ianuarie 2016

Norbert Schmidt ne spune cum merge treaba la IDC

...
"this is true. mate with the idc sieger and next year you will be on the podium in puppy class with one of his children. thats the way it goes... ah, yes, of course. i forgot this little detail "selected" by $ in the pocket of the judge or nice holidays or other pleasent things....."
Și acolo ca la noi trofeul se ia cu bani în buzunarul arbitrului?
Așa spune Norbert Schmidt care presupun că știe ce spune.
Pai ce va ziceam eu?
Selecția se face cu banu nu cu sănătatea, nu cu aspectul, nu cu temperamentul. Iată că ne spun cei din interiorul sistemului chinologic cum merge treaba și pe la IDC. Și ce bine face că ne spune public că altfel dacă o spuneam noi eram dubitați de paranoia sau ne amenințau cu judecata.
Norbert Schmidt ne spune cum merge șmenul: bagi banu și iese dobermanul tău IDC Sieger iar apoi scoți banu băgat de la cei care se înghesuie la montă care la rândul lor scot banu de la cei cărora le vând pui scump pentru că sunt puii lui IDC Sieger.
Cine castigă? Tot sistemul chinologic care face bani de la cei care cumpără dobermani.
Cine pierde? Rasa dobermani și cumpărătorii care în loc de câini sănătoși au câini titrați dar care le mor tineri și tot Norbert Schmidt ne explică asta:
"what is the best of the best ? my female was out of the best of the best. shitloads of champion titles, ztp and whatever you can imagine. did she drop dead at 5 of dcm ? yes she did. so what is the best of the best ? the best of the best would be for me a dobermann which lives 10+ years. unfortunatly this "best of the best" brought us to exaclty the problem we are now. only few males were used and hundreds of females were mated with them and thousands of puppies were produced. all with the same genetics. thats why we are in deep shit now, because everyone wanted to use just "the best of the best"
Deci cum bănuiam și noi  "the best of the best" creat pe baza minciunii care spune că trofeul = calitate este cauza răului.
Cu "the best of the best would be for me a dobermann which lives 10+ years" nu pot spune decât că sunt perfect de acord. Așa gândesc și eu.