Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 20 ianuarie 2016

"I think the breed needs an inclusive worldwide database urgently"

...
O bază de date la nivel mondial cu toți dobermanii?
Wawwww!
Ce ceream eu și nevastă-mea acum zece ani lucru pentru care ne hăituiesc de atunci până azi și micii crescători și lingăii care au luat câini de la ei dar și tinerele speranțe care vor să-și facă o canisă. Nu marii crescători ne hăituiesc pe noi de zece ani ci cozile lor de topor.
Așa se pare că vor acum.
Sunt sigur însă văzând că o astfel de idee nu este amendată că respectiva baza de date dacă va exista vreodată nu va conține informații despre sănătatea genetică a dobermanilor sau va conține doar informații sporadice și mincinoase despre sănătate.
De ce am această convingere?
Pentru că ar fi sinucidere curată pentru toți crescătorii de dobermani să prezinte adevărul privind sănătatea genetică a dobermanilor din canisele lor. Cum să vorbească despre sănătatea unor mortăciuni? S-ar vedea public cum zeci de ani au înmulțit fără să le pese de tarele genetice de sănătate, cum și-au făcut reclamă mincinoasă, cum și-au făcut regulamente cu ajutorul cărora să fenteze problemele de sănătate genetică, cum trag pe sfoară cumpărătorii, ...

Poate doar o baza de date care sa calculeze cai verzi pe pereți cu care să fie manipulați proștii că totul este bine. Asta da, sunt convins că are șanse de realizare.