Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 19 ianuarie 2016

Că tot spuneam că peștele de la cap se împute

...
Acum zece ani președintele clubului român de dobermani ataca un medic veterinar pentru ca acesta încerca să atragă atenția asupra incidenței DCM-ului la dobermani.
Ia să vedem cum îl admonesta csaba andrei majoros președintele DCR pe respectivul medic veterinar:
"Dar sa generalizam ca este o boala generala de acest gen la dobermanni NU ESTE ADEVARAT ... Va multumesc pentru linkuri, dar va rog sa le si cititi daca mi le-ati dat si sa vedeti care sunt rasele predispuse la cardiomyopatologie ... Asa ca va rog nu stigmatizati dobermannul ca fiind o rasa cu probleme de cardiomiopatie ... Neprecizand incidenta la celelalte rase ... ati lasat sa inteleaga un cititor obisnuit al acestui forum, mai ales ca poate vedea ca sunteti si medic veterinar, ca dobermanni au o grava problema cu aceasta boala... vedem ce rase sunt predispuse si nu mai discutam de o situatie de catastrofa la dobermanni ci de o boala care poate sa apara ca si la rasele celelalte insirate... Ganditi-va ce inteleg cititorii forumului"
Să vedem care era riscul de a face DCM la primele 5 rase predispuse la DCM:
Deci riscul de a face DCM la doberman era de aproape două ori mai mare decât riscul însumat al celor 4 rase canine situate pe locurile 2-5.
"Ganditi-va ce inteleg cititorii forumului" (animale.ro) era problema lui csaba andrei majoros. Nu măsuri concrete și imediate pentru reducerea incidenței DCM-ului la dobermani. Asta nu era treaba lui de președinte DCR. Treaba lui era sa închidă gurile care spunând adevarul despre dezastrul la care duc ei rasa le pun in pericol vanzarile de pui. Medicul veterinar a renunțat repede, s-a retras și a scăpat ieftin. Eu și soția care am insistat am fost amenințați cu bătaia, moartea și penalul și pentru ca să nu fim crezuți am fost discreditați de derbedeii DCR-ului sub bagheta lui csaba andrei majoros că suntem "mizerie umana" că avem "IQ 50 sau mai mic", că fiul nostru este "impotent și labagiu, homosexual și absolvent de facultate prin eforturile soției mele care a prestat pe sub catedre", că ...
Asta este rostul DCR, al președintelui și al conducerii sale. Nu salvarea rasei ci promovarea șmenarilor înmulțitori de ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani și denigrarea vocilor critice care spun adevărul despre ei. Și acum zece ani mai târziu când dezastrul rasei a ajuns la pragul în care unii vorbesc chiar despre extincția rasei csaba și ai lui împreună cu DV și FCI îndreaptă atenția oamenilor către probleme absolut secundare cum ar fi dobermanul cu urechi și coadă tăiate sau netăiate.