Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 27 ianuarie 2016

Importanți sunt doar banii

...
"I can inform that Alianz Canine allow in their Alianz Show the Original doked and Croped dobermanns . This info come from Alianz Canine president."
Deci problema era ca și dobermanii cu coadă și urechi tăiate să fie primiți în show-urile unde trofeele se iau pe relații sau se cumpără. A acceptat FCI noul standard al rasei stabilit de DV și din august 2016 nu mai primesc în expoziții dobermani cu coadă și urechi tăiate? Le rămân astfel dobermani fără trofee deci inapți de a fi înmulțiți într-o lume în care toți vor să cumpere pui din părinți campioni? Atunci ori FCI, IDC, DV revine și acceptă în expoziții dobermanii cu coadă și urechi tăiate ori se muta ei cu dobermanii lor la ACW.
Asta pentru că au nevoie de trofee ca să vândă pui.
Banul e interesul lor.
DCM-ul poate să mai aștepte eventual chiar până la extincția rasei.
Extincție a rasei care pe ei nu-i va afecta pentru că atunci se vor muta să crească alte rase. Vorba lui gelal alievici "dacă moare câinele ce dacă, îmi iau altul pentru că important este doar să fiu în ring". Ringul cu trofeele aranjate sau cumpărate aduce bani. Și crescătorii cu cluburile și asociațiile lor sunt doar niște șmenari care se orientează numai după profit.
Îmi este greață de această lume chinologică.