Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 26 ianuarie 2016

luigi cârstinoiu habarnamism sau lucrătură?

...
luigi cârstinoiu a fost dresorul lui Casi recomandat nouă de cristian dragomir care ne-a spus că este "dresorul câinilor lui". Și ce țeapă ne-au dat cu luigi.
Performanța lui? 
După câteva zeci de ședințe de "dresură" plătite de noi nu-l învățase pe Casi decât "șezi" și "culcat". Minutele de "dresura" maxim zece că atât dura o lecție se desfășurau aproape mereu pe carosabil cu toate că erau o puzderie de parcuri prin apropiere, parcuri pe care noi le băteam cu Casi și cu mingiuța din dotare și pe care i le arătasem lui luigi. Pe carosabil era trafic serios și cu pericol mare de accidente pentru ca era vorba despre alei întortochiate și cu vizibilitate redusă. Noi l-am avertizat de pericol dar degeaba. Într-una din zile luigi ne-a venit înapoi cu Casi rănit rău pe spinare pentru că fusese tăvălit de un taxi. De, taxiul era acolo unde trebuia el să fie adică pe carosabil în timp ce Casi și "dresorul" nu aveau ce căuta acolo. Norocul lui Casi a fost ca taxiul l-a tăvălit luându-l între roți și n-a apucat să-l calce cu roata. 
luigi cârstinoiu a fost și handlerul lui Casi, handler plătit de noi la toate cele trei expoziții în care am participat. La Ploiești de exemplu luigi a reușit să-l enerveze chiar și pe arbitrul Avi Marshak care i-a facut observație de câteva ori că nu-l prezintă cum trebuie. I-a făcut observație dar degeaba că nu s-a corectat. Tot la Ploiești în ring a avut loc și un moment memorabil privind abilitățile lui de dresor. Noi pe margine cu mingiuța, el luigi în ring cu Casi. La un moment dat luigi ne-a cerut să-i aruncăm mingiuța câinelui care a prins-o și a început comedia. luigi și Casi țopăiau prin ring cuplați de mingiuța buclucașă. Casi cu mingiuța în bot iar luigi trăgând de șnurul mingiuței congestionat la față și țipând ca din gură de șarpe de cred că se auzea de la București: "fuiii, fuiii". Casi al nostru cel "dresat" de luigi nu dădea drumul mingiuței nici mort cu toate țipetele disperate ale "dresorului câinilor lui cristian dragomir". Cu cât țipa luigi mai tare cu atât Casi strângea mai puternic cu colții mingiuța. Astfel în rasul asistenței minute în șir Casi și luigi s-au luptat în ring pentru mingiuța buclucașă. Totul s-a încheiat când nevastă-mea plictisindu-se de spectacol a pus capăt hohotelor de râs intrând în ring și cu o simpla comandă de "lasă" i-a luat lui Casi mingea din bot. Vă dați seama ce vai mama lui de dresor ne-au repartizat cei din DCR? Ne-au dat o țeapă colegii DCR-iști (colegi la vremea aceea) de zile mari cu luigi care și-a bătut joc de dresajul de ring al lui Casi și asta pe banii noștri. Au profitat că atunci eram novici. Urâte caractere.
                                                                                                          PS: Observați că am scris mereu "dresor" și "dresură" (cu ghilimelele potrivite cazului) când m-am referit la luigi cârstinoiu. Convingerea noastră din ce am văzut este că luigi ori habar n-avea de dresură ori ne-a lucrat făcându-se că ne dresează câinele pentru ring dar de fapt prezentându-l cât mai rău posibil. Cui nu mă crede că la luigi cârstinoiu este vorba ori de habarnamism în ceea ce privește dresura ori de lucrătură îi pot pune oricând la dispoziție filmele cu luigi și Casi în ring la toate cele trei expoziții.