Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 28 ianuarie 2016

Ghinion pisica neagră

...
În Romania Legea 205 din 2004 modificată și completată prin Legea 9 din 2008 interzice tăierea cozii și cuparea urechilor la câini. Asta spunea nevasta-mea încă din 2006 pe animale.ro dar era ignorata de înmulțitorii români. Eu și soția iubim dobermanii și îi preferăm ca aspect pe cei cu coadă tăiata și cu urechi cupate și încercam să-i determinam pe înmulțitori să reacționeze cu sprijinul cluburilor și asociațiile canine din care făceau parte. N-au făcut nimic și au preferat să meargă pe burtă cu problema asta invocând portița oferită de lege și anume cazurile medicale sunt cele care au dus la cuparea urechilor și tăierea cozii dobermanilor.
Acum însă FCI-ul intervine și interzice dobermanilor cu coadă tăiată și urechi cupate prezența în expoziții. Normal dacă astea sunt legile europene și nimeni nu le-a amendat timp de 12 ani. În intervalul asta înmulțitorii aveau tot timpul la dispoziție să încerce modificarea legii sau să se conformeze. N-au făcut nici una nici alta. Au făcut în schimb bani din vânzarea de pui.
Problema este serioasă pentru că au ograda plina de dobermani care nu mai pot fi înmulțiți în mod avantajos din punct de vedere financiar (sunt căutați și vânduți bine doar puii din părinți campioni în expoziții) și au început să dea din colț în colț acum.
Cine credeți ca iese în față să-i salveze?
leorbăul național care ca sa iasă din singurătatea în care s-a băgat atacându-și colegii români ca sa iasa el in evidenta o comite împins din spate de csaba andrei majoros.
"Înțeleptul" leorbău (o fi și ăsta "jurist" ca cea din Târgu Neamț) susținut de csaba andrei majoros președinte DCR declară public că au intenția să înființeze un nou club de dobermani cu cozi si urechi tăiate asta doar pentru aspect, să iasă din FCI și să se afilieze la ACW pentru că ăia organizează expoziții chiar și cu câini cu coadă și urechi tăiate. 
Vor să se organizeze într-un grup infracțional cerând ajutor unei organizații internaționale să-i ajute să calce legea în țara lor?