Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 8 ianuarie 2016

Fiecare pasăre pe limba ei piere

...

"V-a crăpat bețivanul. V-a crăpat Lord of Țuică/Lord of Palincă/Lord of Whisky ... Mă bucur pentru că am vrut să vă doară"
așa a tot spus leorbăul din 2008 până azi. Așa spune bătându-și joc în fel și chip de un doberman mort de DCM la nici trei ani.
Acum că i-a murit o femelă de o boala genetică se da lovit și își țipă durerea pe net. Țipă de durere degeaba acum pentru că în afară de câțiva străini care nu-l cunosc încă nimeni nu-l mai ia în seamă. În zece ani de zile și-a bălăcărit toți colegii înmulțitori și i-a îndepărtat ca să se scoată pe el în față. A ajuns azi că nici prietenii nu mai vor să-l cunoască. Ia sa vedeți ce-i zice prietenul grec cu care a zburdat pe forumuri ani de zile săltându-și unul altuia mingi la fileu. Ce-i zice după care îl lasă în plata Domnului:


"Your Davor and Citto breedings have the same potential to be "breed destroyers" as any other. Your Arena, also had a DCM father - why your bloodline must be excluded? The calculation system tells it clearly ... they are a danger for the breed. Unless the calculations are only for others. Spay them - then you can "save the doberman breed" without skeletons in your closet and a clear forehead ..."
Exact ce-i spun eu de zece ani. Înmulțește mortăciuni ca toți ceilalți pe care însă îi face de ocară ca să iasă el in evidență.
Se vaită că i-a murit femela si caută vinovații?
De ce nu caută in propria lui bătătura sau cum ii spune fostul lui prieten: "sa caute schelete in propriul lui dulap". Unde i-a fost capul când a făcut monta care a adus-o pe lume pe femela care i-a murit acum?
El zice că nu mai face parte din sistemul chinologic lucru care este o minciună pentru că el a înmulțit mult, puțin dar a înmulțit ceea ce nu trebuia înmulțit și ținut de pet. A înmulțit la rândul lui bombe genetice și a umplut lumea mult, puțin de mortăciuni.
El nu este ca mine sau ca toți ceilalți simpli proprietari de dobermani un outsider dobermanistic vorbind care criticam ca suntem trași pe sfoară cu dobermanii vânduți . Avem dreptul acesta atâta timp cât o și putem demonstra. El este un insider dobermanistic vorbind și care contribuind într-o măsura mai mică sau mai mare la dezastrul rasei doberman trebuie să-și ceară iertare de la noi outsiderii cărora el alături de ceilalți înmulțitori ne-au dat țepe cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani. Ar trebui să-și ceara iertare și să-și facă mea culpa. Este evident însă că n-o va face. Va nesimți (sic!) (ignora cum spune ei) orice vom spune noi, se va face că înțelege doar ce-i convine, va răsuci vorbele în sensul dorit, sau va falsifica dovezi așa cum a mai făcut-o. Banii sunt mult mai importanți pentru ei decât caracterul.
"I'm back" țipă după o noapte de somn. De unde s-o fi întors că n-a plecat nicio clipa dintre cei care înmulțesc mortăciuni pe post de dobermani. Voi fi "more dangerouse as never" zice. Mai periculos decât in anii ăștia in care a făcut o mizerie de monte? Așa se pare pentru că încheie "game is not over". Deci e hotărât sa pună umărul în continuare la dezastru.
Si asta o cred pentru că-l știu bine.

Păcat de femela care a murit, ea este singura nevinovată.