Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 9 ianuarie 2016

Rellaps Siro o bomba genetică?

...
La o simplă vizionare a pedigree-ul lui Rellaps Siro găsim:

1. Borana Sawages mortă de torsiune stomacală la 3 ani;
2. Astor del Citone mort de DCM la 7 ani;
3. Arielle d'Amour Del Citone moartă de torsiune stomacala la 7 ani;
4. Adamant de Grande Vinko  mort de DCM la 5 ani;
5. Tigr iz Slavnoi Stai mort de DCM la 4 ani;
6. Trefovaya Dama iz Slavnoi Stai moartă de cancer la 7 ani sora cu Tamerlan iz Slavnoi Stai mort de cancer si el la 7 ani;
7. Akuna Matata de Grande Vinko moartă de DCM 8 ani;
8. Come As You Are Jared mort de DCM la 6 ani;
9. Ugor di Villa Conte mort de DCM la 5 ani;
10. Cero Cenzo El Valaho cel afectat de Wobbler;

11. Kira Kiss el Valaho displazică HD-D ...

Si evident mulți, mulți alții morți de boli genetice grave al căror deces și motiv n-a fost făcut public sau m-am plictisit eu să caut.
O crimă pentru viitorul rasei doberman să folosești un astfel de mascul la montă. O crimă pentru ca Rellaps Siro are toate șansele să moștenească și să transmită mai departe urmașilor lui bolile genetice ale ancestorilor.
Dar nu le pasă pentru că au suficient de mulți naivi care le asigură existența pentru că le cumpără mortăciunile pe post de dobermani. Naivi cu ajutorul cărora înmulțitorii de dobermani distrug rasa.
Vă atrag atenția că bolile astea se moștenesc și din motivul ăsta, speranța de viață a dobermanilor a ajuns la 6 ani și scade an de an.
Să remarcăm și faptul ca Rellaps Siro este nepotul altei celebre dar posibile bombe genetice a lui sorin spaller și anume Rellaps Abygail.