Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 7 ianuarie 2016

Un caz de manipulare

...
Să vă mai dau un exemplu de ce zic eu că sunt vai mama lor.
Scrie unul tras pe sfoară de cosmin buzatu:

Eu nu știu dacă-i adevărat sau nu ce spune omul dar știu că buzatu nu vinde puii cu contract de vânzare cumpărare și asta pentru că singur o spune.
Mai știu că fără contract de vânzare cumpărare doberman nu poți reclama calitatea acestuia. O dată ce ai dat banii pe el se presupune că te-ai interesat și ai fost informat de vânzător de calitatea mărfii și ai acceptat eventualele minusuri.
Știu calitatea dobermanilor românești care este mai mult decât jalnică și pot demonstra asta. 
Știu că se cunoaște asta și se recunoște de toți din chinologie și la toate nivelurile și din motivul ăsta merg pe principiul: "cine-i prost și dă banii fără să ceara garanții de calitate îl privește". De asta AChR și DCR refuză de ani buni să impună obligativitatea înstrăinării de pui de dobermani doar după semnarea unui contract standard de vânzare cumpărare, contract care sa protejeze cumpărătorul de dobermani de eventualii escroci care vând ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani de show încasând prețuri pe măsura unor calități inexistente.

Apoi să observam reacțiile la ce scrie cel care reclamă că a fost țepuit de un crescător de dobermani, reacții ale celor care au voie să comenteze în grupul respectiv. Să spunem și cine poate comenta. Cei care primesc aprobarea celor trei administratori și anume a lui: 1. majoros csaba președinte Dobermann Club Romania (deci coleg și președinte de club de rasă a lui cosmin buzatu)
2. georgiana badea crescătoare de dobermani (responsabilă cu cenzura cu ani de zile în urmă pe animale.ro și colegă și ea cu cosmin buzatu). georgiana badea care lucrează la AChMB colega cu brindușa gheorghiu si cristian stefanescu
3. davidescu alexandru dresor și crescător de dobermani luați de la cei care taie și spânzură în DCR (coleg si el cu cosmin buzatu). 
Deci la fel ca pe animale.ro acum ani de zile în urma cenzura în toată regula aplicată chiar de beneficiarii șmenului cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani.
Ce păzesc ei acolo?

Să nu apară nimeni care insistând sa vorbească despre matrapazlâcurile lor le pun în pericol afacerea cu dobermani bolnavi genetic și de cea mai proasta calitate.

După prezentarea celor care cenzurează adevărul pe grupul respectiv să observam:
1. Președintele Dobermann Club Romania tace. 
2. Toți cei care scriu încearcă să-l convingă mai întâi pe păgubașul lui cosmin buzatu că: "asta e n-ai ce face".
3. Toți încearcă să-l convingă apoi să nu se ducă poliție pentru că n-are dovezi. 
4. Toți îi recomandă puțin mai încolo: "relax ... împacă-te cu gândul că buzatu (colegul și prietenul nostru) ți-a tras-o". 
5. În final toți escamotează problema de la posibila escrocherie făcută de buzatu care i-a vândut cu 500 euro (preț de câine de show) o ghioarlă la "reprobabilul/revoltătorul/abominabilul" ipotetic gest (deci gest care nu s-a produs dar prezumă ei în scop manipulator al opiniei publice că se va produce) făcut de cel țepuit. Gestul de a abandona câinele.
Și gata cu asta șmenarii români de dobermani l-au liniștit. Omul a intrat în panică acuzat că are intenția să abandoneze câinele. A uitat că buzatu i-a luat o groaza de bani pe ... nimic și spășit se jură că va fi cuminte și se va ocupa de animal.
O manipulare ordinară.
O manipulare la nivelul inteligenței unor jucători de alba neagra și aplicată unora care nu au deprinderea să gândească.
Din păcate o manipulare care conform studiilor sociologice are succes la 90-95% din populație care din prostie asigură existența unora care își bat joc de rasa doberman, ducând-o la dispariție.