Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 7 decembrie 2015

Să vorbim un pic și despre pedigree

E vorba despre hârtiile alea despre care brindușa gheorghiu face spume la gură încercând sa convingă proștii că pedigreele garantează originea puiului.
Garantează pe dracu.
Și ia să vedeți de ce.

Evident ca să nu se spună că eu acuz marii chinologi români care nu dorm noaptea de grija purității si sănătății raselor canine, lucru care pe mine nu mă deranjează că spun că acuz dar poate pune le îndoială ceea ce scriu eu o să citez din nou pe cineva din interiorul sistemului chinologic. Este vorba despre tiberiu popescu chiar prietenul brindușei gheorghiu secretara lui cristian ștefănescu.
Ne spune tiberiu popescu despre înmulțitorii de câini:

"tin in curte la fiecare caine de valoare 10 caini de productie"
Ce vrea sa zică cu asta?
Vrea să zică ceva de genul că la un câine de calitate expo cel care înmulțește câini de rasă are în curte zece ghioarle (câini de calitate slabă) pe care le pune la produs și vinde puii lor ca fiind ai celui de calitate? Așa sa fie?

O să spuneți că zice asta referindu-se doar la niște câini vânduți fără pedigree. Asta cred că-i zice și persoana cu care discută prietenul brindușei. Omul însă nu se lasă și continuă:

"Esti naiva. la Timisoara, Oradea, langa Bucuresti si in multe alte locatii EXISTA crescatorii cu sute de caini care scot caini cu acte, nu de azi de ieri"
Deci "scot câini cu acte" din ghioarlele din curte nu câini fără acte vânduți la colț de stradă sau prin pet-shopuri. Eu nu pot să nu-l cred pentru ca știe omul ce zice pentru că el cu asta se ocupă, adică vinde câinii "scoși cu acte".
Iarăsi o sa spuneți cine știe despre ce acte e vorba dar nu despre pedigree-ul cel recunoscut de AChR. O să spuneți că AChR-ul n-are nicio treabă cu matrapazlâcurile astea.
Ba să avem pardon sare tiberiu popescu contrat de interlocutoarea lui și precizează clar, clar ca să priceapă orice prost:

"Uiti o treaba: ACHR este de zeci de ani de zile Asociatia Puppy-Millerilor Romani".
Deci puii ghioarlelor din curte sunt scoși  cu pedigree, pedigree cu semnături și ștampile ale Cărții de Origine Române membră AChR în care mamă a puilor este mincinos trecută femela de calitate.
Deci fals în toată regula în pedigreele eliberate.
Asta ne povestește tiberiu popescu prietenul brindușei gheorghiu secretara lui cristian ștefănescu. 

Să rezumăm deci.
brindusa gheorghiu secretara șefului AChR ne spune să luăm câini de rasă doar de la crescătorii membri AChR iar prietenul ei tiberiu popescu ne spune: vorbește aiurea brindușa gheorghiu pentru că AChR este Asociația Puppy-Millerilor Romani care scot câini cu originea contrafăcută pentru a servi intereselor acestora și evident a asociației din care fac parte.
După ce ne spun cei din interiorul sistemului chinologic că trofeele din expozițiile AChR sunt luate prin aranjamente sau cumpărate acum aflam tot de la ei că și pedigree-le n-au de-a face cu realitatea, iar AChR nu este asociația crescătorilor ci a Puppy-Millerilor.
Deci cine feștelește AChR-ul?
Eu sau membrii sistemului chinologic românesc?

PS: Ce spune tiberiu popescu este perfect plauzibil pentru că noi știm că pedigree-ul se eliberează doar pe baza declarației crescătorului cel cu o femela "de valoare în curte si cu 10 câini de producție". Crescător al cărui caracter și probitate profesională este vai mama lor și al carui singur scop în viață este să facă cât mai mulți bani pentru potol, poșircă, sex. Știm apoi că nimeni nu verifică ce declară ahtiatul ăsta după euroi și mai știm de exemplu că genomul rasei doberman s-a modificat substanțial prin aport de la alte rase, care aport extern rasei doberman n-a fost declarat ca paricipant la montă de către crescător și care nedeclarat și neverificat de nimeni nu se regăsește în pedigreele eliberate. Și știm că COR-ul se comportă ca o instituție care are ceva de ascuns, adică este complet netransparentă și nu publică pedigreele pe care le eliberează făcand astfel imposibilă verificarea suspiciunilor. În concluzie avem toate datele să-l credem pe tiberiu popescu că pedigreele nu reflecta realitatea ci doar interesele pecuniare ale celor din sistemul chinolgic românesc devenit astfel vorba lui "Asociatia Puppy-Millerilor Romani"