Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 8 decembrie 2015

AChR vai mama lui

Ia să mai vedem o nouă dovadă a bramburelii profitabile întreținută de AChR și prezentată nouă azi chiar de președintele Doberman Club Romania:

"Da ăștia unde au participat de au luat și ... (in expozițiile AChR) ca să primească titlul de Campion cum Laudae?" se întreabă nu unul din afara sistemului chinologic ci chiar președintele clubului român de dobermani?
Unde au participat și unde au luat ... ca sa primească ... ?
Păi nu scrie acolo unde spune că li s-a dat titlul de Campion cum Laudae? Trebuie să scrie pentru că este musai să scrie atâta timp cât titlul se acordă doar pentru câinii care obțin trofeele respective. Era musai să scrie: Campion cum Laudae pentru că a luat trofeele ... în expozițiile ...  
Mă duc și eu să mă uit și așa este, pe site-ul AChR e trecut doar numele câinelui care a luat Campion cum Laudae și atât. 
Nu-i bine dacă nu scrie ce a stat la baza titlului de Campion cum Laudae pentru că uite așa csaba andrei majoros are suspiciuni.
Să spunem că totuși este o scăpare.
Mai avem o șansă să aflăm unde au luat trofeele necesare ca apoi să primească trofeele de  Campion cum Laudae și asta studiind rezultatele complete ale expozițiilor organizate de AChR anual.
Numai că ghinion ... AChR-ul nu publică deloc rezultatele din expozițiile pe care le organizează cu toate că le are centralizate pe ringuri și expoziții.
Acum chiar că e groasă rău pentru că dacă AChR-ul acordă un trofeu care se atribuie ca urmare a unor titluri luate anterior tot în expoziții AChR și aceste titluri nu apar nicăieri pentru că în mod sistematic AChR-ul nu publică rezultate nu mai e suspiciune e cu mult mai mult. E cu mult mai mult pentru că dacă luăm în considerație declarațiile celor din sistemul chinologic care afirmă vezi "Danemarca noastră" că în expozițiile organizate de AChR se petrec lucruri incorecte lipsa de transparență pe care ne-o semnalează csaba andrei majoros are o explicație. E foarte posibil ca acele titluri nici să nu existe iar titlurile de Campion cum Laudae să fie acordate ca și restul titlurilor prin aranjamente sau să fie cumparate. Și pentru că AChR știe bine ce se întâmplă în expozițiile pe care le organizează și ca să nu ofere dovezi că acolo se fac matrapazlâcuri nu publică rezultatele, adică ține oala acoperită ca să nu se răspândească putoarea.