Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 3 decembrie 2015

O mică completare necesară la "Danemarca noastră"

Nu terminai bine de scris postarea cu Danemarca ... că mă uitai din întâmplare în arhiva mea (pe care cred că o s-o sistematizez acum la pensie ca să găsesc mai ușor din miile de dovezi dovada de care am nevoie) că și găsii acolo o declarație publică din interiorul sistemului chinologic. Publică frate și nu spusă așa pe la colțuri cum vorbesc curvele. Ia uite ce ne spune unul din interiorul sistemului chinologic despre ce se întâmplă în asociația lor, asta pentru că văd pe unii că zic că eu le feștelesc marea lor creație numită AChR:
"Esti naiva; la Timisoara, Oradea, langa Bucuresti si in multe alte locatii EXISTA crescatorii cu sute de caini care scot caini cu acte, nu de azi de ieri"
și mai zice respectivul:

"tin in curte la fiecare caine de valoare 10 caini de productie"

și încheie cu o concluzie:
"Uiti o treaba - ACHR este de zeci de ani de zile Asociatia Puppy-Millerilor Romani".
Pai eu le feștelesc făloșenia sau singuri își dau la gioale ca proștii povestindu-ne nouă celor din exterior cu lux de amănunte, povestindu-ne nouă iubitorilor de câini de rasă, nouă celor care le plătim până și izmenele de pe cur cum ne dau ei țepe de milioane de euro pe an deghizați in heruvimi cu sigla AChR pe frunte?

PS: Și încă o dovadă proaspătă din interiorul sistemului chinologic. O dovadă valoroasă că în expozițiile AChR trofeele se iau pe relații sau bani :
Așa spun cei care umblă prin expoziții și au ocupat chiar funcții în chinologia românească. Eu îi ascult și consemnez spusele lor.