Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 23 noiembrie 2015

"Daca tot te hotarasti sa-ti iei un caine, de ce dracu nu-l ingrijesti?"

zice anica.
O să încerc să vă explic de ce s-a ajuns aici. O să încerc să vă explic astfel de ce majoritatea cumpărătorilor de dobermani se comportă ca niște iresponsabili cu dobermanii cumpărați.
Înainte de asta trebuie să fiu corect pentru că nu cunosc persoanele care au supărat-o pe anica și încep prim a-mi cer scuze anticipat respectivelor persoane dacă ele nu corespund profilului general al cumpărătorului de doberman pe care o sa-l prezint eu în continuare.

Pentru că crescătorii români au dobermani cu grave probleme genetice de sănătate, pentru că au dobermani cu abateri față de standardul rasei, pentru că trofeele cu care se laudă sunt luate prin aranjamente sau chiar cumpărate, ... pentru că au marfa de proastă calitate cu defecte  ascunse, pentru că de fapt fiind niște escroci care cer sute de euro pentru mortăciunile lor nu-și găsesc amatori printre oamenii care au un dram de minte și responsabilitate față de animalul achiziționat să cumpere acest gunoi. Ca atare crescătorii prin comportamentul lor de negustori necinstiți de dobermani nu pot atrage clienți decât din rândul celor care nu gândesc, a snobilor, deci din rândul celor iresponsabili față de animalul achiziționat, iresponsabili față de viitorul rasei.
Și unii și alții adică crescători si proprietari sunt mănați de interese străine promovării rasei doberman in ceea ce privește sănătatea și calitatea exemplarelor. Crescătorii vor bani iar cumpărătorii naivi și snobi vor sa epateze cu un doberman în lesă si când s-au plictisit de animal îl aruncă unde apucă.

S-a ajuns astfel din păcate la combinația fatală rasei doberman. Combinația dintre crescătorii escroci avizi după bani care înmulțesc orice apucă și proprietarii naivi si snobi care doresc doar să epateze cu un doberman în lesă.  

Un exemplu. Cum sa cumperi doberman de la cea din Târgu Neamț cu limbaj de curva ? Poate doar dacă ești dus cu capul. Caracter mizerabil, limbaj vulgar, agresivitate prostească și câini vai mama lor.