Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 22 noiembrie 2015

"s-au nascut dobermanni frumosi, campioni si longevivi"

zic șmenarii înmulțitori de dobermani, membri sau nu în DCR.
Si unde s-au născut dobermanii ăștia?
Evident in canisele lor românești.
Deci cum ar veni: luați de la noi că nu veți regreta.
Evident reclamă mincinoasă pentru că:

1. "Frumoși", adică "dobermani frumoși". Frumos înseamnă pentru un câine de rasă ca se identifica foarte mult ca aspect exterior cu standardul rasei. Minciună! Asta merge doar cei care nu cunosc standardul rasei doberman și nu sunt atenți la pozele și filmele postate chiar de crescători pot fi aburiți cu adjectivul "frumoși" la cea mai mare parte a dobermanilor românești. În realitate uitându-te peste pozele si filmele puse de ei cu standardul în mână vei vedea că marea majoritate a dobermanilor lor au abateri serioase de la standardul rasei, adică sunt preponderent urâți.

2. "campioni", adică "dobermani campioni". Vai mama lor de "campioni" când singuri înmulțitorii recunosc că dobermanii lor devin campioni prin aranjamente sau cu trofee cumpărate, ba chiar unul dintre ei avansează și un preț practicat: 500 de euro un CACIB. În plus datorita logoreei unui înmulțitor avem o nouă confirmare: "show-uri folosite ca principalul mod de promovare a importurilor". Completarea e binevenită pentru că iată nu valoarea animalului îl face campion în show-uri ci promovarea intereselor (importurile in cazul de față) pe care le au ei, înmulțitorii. Și cum titlurile astea mincinoase luate în show-uri pentru a se promova interesele materiale ale înmulțitorilor sunt singurele criterii utilizate pentru alegerea dobermanilor care vor fi înmulțiți atunci și calitatea puilor va fi la rândul ei mincinoasă.

3. "longevivi" , adică "dobermani longevivi". De unde au scos asta cu longevitatea pentru ca toate statisticile și chiar ei înșiși recunosc prăbușirea dramatică a speranței de viață de la generație la generație de dobermani? Statisticile spun, ei înmulțitorii recunosc când îi ia gura pe dinainte, dar cine citește? Cine citește știe, numai că există mulți care nu citesc pentru ca n-au această deprindere formată încă din școală. Lor li se adresează minciuna cu "dobermani longevivi".


Ce bine este că scriu înmulțitorii, evident tot în dorința lor de a-și promova interesele (de data asta pentru o ipotetică reprimire în gașcă) și tot materiale aceste interese, dar cum nu-i duce capul dau din casă.