Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 19 octombrie 2015

Nu doar crescătorii și arbitrii sunt de vină

pentru dezastrul rasei doberman.
Ei înmulțesc mortăciuni și le promovează trăind bine mersi pentru că există idioți snobi pe lume care nu citesc, nu se informează dar care le susțin dezastrul cumpărându-le mortăciunile.
Degeaba pledez eu de zece ani în speranța că voi salva rasa.
Rasa va dispărea.
csaba andrei majoros si șmenarii lui nesimțesc liniștiți la tot ce spun eu sau mai corect îi doare în cur că eu scriu pentru că au o imensă masă de naivi mereu și mereu reînnoită cărora ei le vând mortăciunile.
Este adevărat ca sunt animozități și între ei dar totul pleacă nu de la problemele de sănătate ale rasei ci de la concurența pe piața vânzărilor de pui. Acum când dezastrul rasei generat de impactul uriaș și mereu în creștere al DCM-ului nu mai poate fi ascuns cei care-l negau cu ani de zile în urmă au adoptat ca să vândă mortăciuni soluții diferite. Unii, majoritatea se fac că plouă și își văd de treabă, alții minoritari fie că recomanda corceala dobermanului cu alte rase, fie amăgesc lumea că ei știu niște minuni de dobermani sănătoși uitați de toți și descoperiți de ei într-un coteț, fie ca speră încă să aburească naivii dând declarații patetice cum se luptă ei cu problemele de sănătate ale rasei. Toți însă înmulțesc ce a mai rămas din rasă, adică niște animale bolnave genetic care mor din ce în ce mai tinere.

PS: Eu chiar nu pricep de ce proasta din Damuc și leorbăul se mai străduiesc să se ia de mine. Efortul lor este inutil. De ce nu-și văd de treabă ca restul derbedeilor DCR care nesimțesc si înmulțesc mortăciuni. De ce frate? Lumea e plină de tâmpiți snobi care cumpără mortăciuni. Eu pot cita cel puțin 100 de tâmpiți snobi care s-au fript cu ghioarle bolnave genetic după ce s-au luat de mine ca să le facă derbedeilor pe plac. Au dispărut tâmpiții ăia? Pagubă-n ciuperci, locul lor a fost luat sigur de alții cu mult mai mulți și cu mult mai tâmpiți ca ei pentru că suntem în plin idiocracy. Si atunci ... relax.