Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 18 octombrie 2015

"El continua ... negand veridicitatea sau valoarea testelor.

A tuturor! Nu doar al celui DCM din ADN despre care toti stim ca e in faza incipienta si nu poate garanta nimic."
zice cea cu limbaj de curvă.
Păi dacă e în fază incipientă testul și nu garantează nimic de ce folosesc testul ăsta ca să-si facă reclamă dobermanilor de vânzare?
Un singur răspuns: de escroci.
De escroci lasă să se înțeleagă ca "negativ" la testul DCM din ADN înseamnă dobermani curați.
Dar să trecem peste.
Când aproape 70% din dobermani mor de DCM ce valabilitate a altor teste mai contează că neg eu? Că nu mă lupt sa neg altceva. Teste de guturai, de târnafes, ...?
Atunci când sigur aproape 7 dobermani din 10 provenind din canisa nesimțitei ăsteia mincinoase ca de fapt din orice canisă de doberman mor tineri de DCM și restul până la 10 transmit DCM-ul puilor eu ce teste să mai iau în considerație?
Despre ce teste să mai vorbim pe lângă impactul catastrofal al DCM-ului pe care mincinoșii ăștia îl ascund și de care se fac pe deplin răspunzători? ... Pe lângă DCM "rien ne va plus".
După nesimțita asta eu ar trebui de exemplu să mă bucur că dobermanul cumpărat de mine cu cel puțin 500 de euro n-are displazie.
Și dacă n-are displazie dar sigur ori îmi moare tânăr de DCM ori transmite DCM-ul urmașilor cu ce mă încântă asta?