Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 20 octombrie 2015

"Trebuie sa accept ca testele sunt bune in sensul ca ofera un indiciu al celor afectati"

zice leorbăul falsificator.
Și ce "indiciu oferă" testul referitor la DCM?
Oferă imens de des indiciul "NEGATIVE" cu care se laudă șmenarii în reclamele pentru vânzarea de pui. Ia să vedem ce înseamnă "NEGATIVE" :

"Negative results: The absence of the mutation in this dog, DOES NOT mean that it will never develop the disease. It means that it does not have the only known mutation that can cause the disease in the dog at this time."
zice laboratorul care face testul.

Oferă deci indiciul ... apa de ploaie, pentru că indiciul despre care vorbește ăla din Ploiesti care falsifica documente  nu este valabil decât "at this time". Adică dobermanul cu rezultat "NEGATIVE" n-are DCM în codul lui genetic doar un minut două cât durează prelevarea probei (sic!).

Și atunci de ce dau bani înmulțitorii de dobermani ca să facă un test cu valoare zero pentru viitorul rasei? Dau bani ca să profite de confuzia cu rezultatul "NEGATIVE" la testul de DCM care rezultat așa formulat oriunde în lume înseamnă că dobermanul n-are DCM în codul lui genetic. Ca să profite de o confuzie de termeni abil gândită pentru aburirea tâmpiților pe care nu-i duce capul să citească și să gândească și iau doar ceea ce primesc mură în gură de la escroci.